A menő flippy bobfazon nem most éli első fénykorát, a retró vágás már sokadik alkalommal hódítja meg a szalonokat. Elképesztően sikkes és stílusos!

hirdetés

A divat hullámzása abszolút érzékelhető az öltözködésen, a retró fazonok és klasszikus darabok a legtöbb ruhásszekrényben igencsak sok helyet foglalnak el. Az egykor menő stílusok nem csupán a gardróbokba költöztek vissza. A fodrászszalonokban éppúgy tombol a nyolcvanas, kilencvenes és kétezres évek pezsgő stílushangulata. Az annak idején népszerű flippy bobfazon ismét felkerült a népszerűségi lista élére.

Ez a retró bobfazon most mindent visz

A klasszikus bob néhány évvel ezelőtt elképesztő lendülettel tört be a trendek közé, sokan azóta is a jól bevált, nőies fazont kérik a fodrászuktól. Noha a bobról a többségnek általában az egyszerű long bob vagy a csinos kis francia bob ugrik be elsőként, a rövid vágásnak számos izgalmas, egészen eltérő verziója van. A korábban felfutott flippy változat most visszatért a retró trendek térhódításával, és nem enged listavezető pozíciójából.

A bohókás, hihetetlenül nőies fazon története egészen a hatvanas évekig nyúlik vissza, a kilencvenes, illetve kétezres években pedig már az egyik legerősebb trendként tartották számon. Ki ne emlékezne a Melrose Place című sorozatra, vagy az ikonikus Rachel-fazonra a Jóbarátokból? A különböző filmsorozatok és videóklipek hatására nagyon sokan kérték a kifelé szárított, dögös flippy bobot, ami ennek köszönhetően hatalmas divattá vált.

Évekig mindenki azzal ügyeskedett, hogy a tincsek tökéletesen, szögegyenesen álljanak, a szálak ne kunkorodjanak kifelé, s ha kellett, ehhez legalább tízszer húzták át a hajvasalót ugyanazon a tincsen. A tökéletes frizurák időszakának ezennel vége, a retró bobfazon ugyanis abszolút a laza nőiességet helyezi előtérbe.

A flippy bobfazon beszárítása nem igényel szakértői segítséget, a kifelé kunkorodó tincsek otthon is könnyedén elkészíthetők. A retró stílus titka nem feltétlenül a vágásban rejlik, sokkal inkább a formázás az, ami a sikkes, stílusos megjelenést adja. Ha réteges hajvágással ötvözöd a kifelé ívelő hajvégeket, dús és látványos hatást érhetsz el. Ha egyenes bobbal ügyeskedsz, az összkép elegáns és letisztult lesz.

A hírességek sorra próbálják ki a legújabb trendet, szó szerint retró lázban égnek. Hailey Bieber, Emma Stone és Julianne Hough is imádja a menő flippy bobot.

Kiemelt kép: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés