A téli divat változatos, színes forgatagában egymást váltják a nőies és lezser fazonok. A fő irányvonalakat már régen meghatározták a tervezők, így érdemes előre átbogarászni a szekrény tartalmát, hogy tudd, mely kreációkat nem érdemes kiselejtezni, mivel hamarosan főszerepet játszhatnak.

hirdetés

A téli divat az elmúlt években hatalmas átalakuláson esett át. Korábban a hidegebb hónapokban főként a sötét tónusú darabok kerültek előtérbe, manapság pedig a színek és a minták dominálnak. A szezonra már régóta nem jellemző a komorság, az üzletekben rengeteg vidám árnyalatban sziporkázó szvetterre, nadrágra bukkanhatsz.

A divatszakemberek idén is igyekeznek minél színesebbé tenni a kínálatot, és a stílusmixelő trendek szintén támogatják az izgalmas összeállításokat. A színek, minták kavalkádja továbbra is uralja a trendeket, ezért a tavaly vagy ősszel megvásárolt feltűnő tónusú kreációkat nem kell száműznöd a szekrényből.

Izgalmas és szemet gyönyörködtető a téli divat: ezek a fazonok tarolnak idén

Az utóbbi időszakban az egyes irányzatok keveredése jellemzi a trendeket. Továbbra is nagy sláger a retró hatás, a hatvanas-hetvenes, valamint a nyolcvanas-kilencvenes évek darabjai még mindig képesek meglepetést okozni. A nosztalgikus vonal mellett megjelennek a modern kialakítások, szabásvonalak. A legtöbbször ez a kettő egyszerre jelenik meg a kreációkban, ettől pedig igazán figyelemre méltóvá válik az összkép.

Pufidzseki

Ez a kabátfazon pár évvel ezelőtt vált népszerűvé az utcai öltözködésben, azóta pedig már számos formában gondolták újra a tervezők. Idén minden fazonhossz népszerűnek számít, egyikkel sem tudsz mellélőni. Ha nőiesebb darabot keresel, már vannak övvel kiegészített felöltők, melyek optikailag karcsúsítják az alakot. Pufidzseki esetén nem érdemes leragadni a feketénél, bátran jöhetnek a vidámabb színek!

Virágminta

A szezon legmeglepőbb motívuma a virágminta, hiszen ez sokáig csak a melegebb hónapokban bukkant fel. Már az őszi divatba is lassacskán beszivárgott, majd megvetette a lábát a téli trendek között. A sötétebb, nagyobb motívumok mellett megjelennek az apró, hímzett hatású virágok, melyek korábban csak a faliszőnyegeken bukkantak fel. Ha esetleg lapul egy világos motívumos darab a szekrényedben, azt is felveheted, ám érdemesebb sötét tónusokkal variálni, így téliesebb lesz az összkép.

Kosztümök

A nadrágkosztümök már elmaradhatatlan elemei a divatnak, ezektől most sem kell elbúcsúzni. Az ünnepi időszakban úgyszintén nagy hasznukat veszed, hiszen egy csinos blúzzal kombinálva ideálisak a karácsonyi partikra.

Csillogó részletek

A csillogás az ünnepi időszak elmaradhatatlan eleme, az ékszereket, kiegészítőket pedig akár már most viselheted. A nyakláncok, fülbevalók jól mutatnak a kötött szvetterekkel, és a bőrhatású daraboktól sem ütnek el. Ha elég merész vagy, akkor jöhetnek a hajráfok, övek, esetleg táskák. A feltűnő csecsebecséktől karácsony után sem kell majd elbúcsúznod, hiszen a ragyogásnak sosem jár le a szavatossága.

Feltűnő kötöttek

A kötött pulcsik divatját idén a nosztalgikus stílusirányzatok uralják. A hetvenes-nyolcvanas évek népszerű motívumai egyik kreációról sem hiányozhatnak. A szvettereket szoknyával vagy nadrággal egyaránt házasíthatod.

Kockák mindenhol

A kockaminta évek óta letaszíthatatlan a trónról. A téli divat a jól ismert skót kockát melegíti újra. A szezonhoz nagyszerűen passzol a piros és a zöld kombinációja, az efféle darabokkal biztosan sikert aratsz.

Szőrme

A legmelegebb divatkiegészítő egyértelműen a műszőrme. A sikkes kabátok még az unalmasabb összeállításokat is képesek feldobni. A felöltők mellett a táskákat, egyéb kiegészítőket is elérte a szőrmemánia, a puha darabkák garantáltan megmelegítik a fagyos reggeleket.

 

Kiemelt kép: Streetstyleshooters, Edward Berthelot, Christian Vierig / Getty Images. 

Képek a cikkben: Christian Vierig, Edward Berthelot, Streetstyleshooters, Kirstin Sinclair / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés