Sokan meghagyják a fiatalabb korosztálynak az élénkebb árnyalatok viselését, és ahogy idősödnek, elkezdenek egyre sötétebb ruhadarabokba burkolózni. Pedig a színes öltözködés nem csak vidámabbá teszi az összképet, hanem egyúttal fiatalos energiákat közvetít. Ezek az idős nők jól tudják, hogyan turbózzák fel a megjelenésüket!

hirdetés

Az elmúlt évtizedekben hatalmas átalakuláson ment keresztül a divat, a korábbi íratlan szabályok jelentősen fellazultak. Már a merészebb fazonok sincsenek korhoz kötve, így például a miniszoknyát is bátran felveheti egy negyvenes-ötvenes nő, ha megvan hozzá az alakja és ízlésesen mutat rajta. Ugyanez a tendencia figyelhető meg a színek tekintetében, hiszen a divat elsődleges célja az egyéniség, a sajátos stílus kidomborítása.

Színes öltözködés 60 felett: ezek az idős nők a fiatalokat is lepipálják ötleteikkel

Míg korábban kirívó feltűnősködésnek tartották, ha egy nő vibráló ruhákkal vagy sminkkel hívta fel magára a figyelmet egy bizonyos kor felett, manapság a trendek is arra ösztönzik az idősebb korosztály tagjait, hogy lépjenek ki a sematikus öltözködés és a rejtőzködés komfortzónájából.

Az élénk színek kifejezőek, energikusak, nőiesek és ragályosan vidámak, így akár évekkel megfiatalíthatják a külsőt, mert ragyogásra bírják viselőjüket. Bár nem minden esetben, de nagy felületen, élénkítő hatások nélkül, a fekete búskomorságot, szigorúságot közvetít és gyakran sápaszt, a derűs árnyalatok viszont élettel telivé teszik az arcot, és bohém játékosságot csepegtetnek a megjelenésbe.

Ezek az idős nők bebizonyítják, hogy a vérpezsdítő színek kortalanok, és bátran viselhetőek, hiszen a megfelelő kombinációban nem fognak bazári hatást kelteni. Kreatív, játékos szettjeikkel rácáfolnak arra a tévhitre, miszerint az öregedés és a fásultság automatikusan egy lapon említhető.

A vibráló ruhadarabok remekül ellensúlyozzák a fekete komorságát, a sötét tónus beemelése ugyanakkor megakadályozza a harsányságot.

A világosabb árnyalatok monokróm összeállításként is viselhetőek, így rendkívül letisztult lesz az összhatás.

Akkor sem lesz kaotikus az összkép, ha egy eleven, feltűnő vezértónus uralja az öltözéket, amivel békés összhangot teremtenek a kiegészítők.

A mintás kreációkat sem érdemes kihagyni az öltözékből, ezektől csak még fiatalosabb lesz a küllem.

Aki nem szeretné túlzásba vinni a színeket, az választhat vibráló árnyalatú kiegészítőket, hiszen csodásan felpezsdítik a visszafogott ruhadarabokat.

Bár a bohém minták és díszítések feltűnőek, harmonikus színritmusba helyezve mégsem lőnek túl a célon.

 

 Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés