A tél végi leárazások kínálatában olyan divatos kulcsdarabok is felbukkannak, melyeket még sokáig ki lehet használni az új szezonban, hiszen a trendjóslatok szerint, a népszerűségük csak tovább fokozódik a kikelet beköszöntével. A vadászat persze, nem könnyű, hiszen a méretsor folyamatosan fogyatkozik, de, ha szerencséd van, rátalálhatsz olyan kreációkra, melyekkel kedvező áron bővítheted a tavaszi ruhatárad.

hirdetés


A világjárvány a divatiparra is negatív hatást gyakorolt, a fast fashion ruházati üzletláncok virágzása igencsak visszaesett az elmúlt évben. Rengeteg ruha maradt a nyakukon, így a szezonvégi leárazások választéka sokkal szélesebb, mint korábban.

Ez akár előnyt is jelenthetne, de az akciók iránt elképesztően megnőtt az érdeklődés, így a célirányos vásárlás majdhogynem lehetetlen, hiszen nem könnyű megfelelő méretben levadászni a korábban kiszemelt ruhadarabokat. Ebben próbálunk segíteni egy kicsit!

Divatos kulcsdarabok olcsón: a leárazások legmenőbb cuccai

A tavaszi irányzatok még nem különülnek el élesen a téli trendektől, ezért számos olyan kreáció bújik meg a tengernyi ruhahalomban, ami az új szezonban is felkapottnak számít majd. Kora tavasszal még főként a meleg holmik kerülnek előtérbe, így igyekeztünk azokra a fazonokra fókuszálni, melyek a kabát lekerülésével éppúgy hangsúlyt kaphatnak az öltözékben, emellett sokoldalúan és praktikusan variálhatóak.

Korábbi cikkünkben már összegeztük, hogy melyek azok a divatos irányvonalak, amiket tovább göngyölít a 2021-es divat. A kötött holmik népszerűsége a trendelőrejelzések szerint még inkább felerősödik tavasszal: a hosszú kötött ruhák és szoknyák, a mellények, a nyolcvanas éveket idéző színblokkos, vállhangsúlyos pulóverek, a pasztellkardigánok, és a garbók is megtartják előnyös pozíciójukat.

Emellett a műbőr anyag szintén tovább éli majd fénykorát: a szoknyák és nadrágok ismét nagy hangsúlyt kapnak, de a bőrhatású blézerek, kabátok, és ingruhák sem tűnnek el a feledés ködfelhőjében.

Tavasszal a pasztelles fagylaltszínek kerülnek uralomra, így érdemes fokozottan figyelni az akciók idején a lágy, lazúros árnyalatú ruhadarabokra. A rövid szabású tweed blézer új erőre kap a kikelettel, de sajnos nem könnyű lecsapni rá a tél végi kiárusításokon. Pufidzsekiből azonban még bőven akad, ami idén ősszel is jól fog jönni. Ha esélyes, akkor érdemes steppelt, világos tónusú darabra szert tenni. Nadrágokból főként a bővebb szárú fazonokat keresd.

A hangsúlyos vállmegoldások, a puffos ujjak továbbra is menők lesznek, legyen szó blúzról, ruháról, blézerről, vagy pulóverről. Szintén beszámoltunk már arról, hogy a 2021-es év színpárosa a szürke és a sárga lesz, melyek halvány árnyalatokban éppúgy bekerülhetnek az öltözékbe. Nem árt az efféle holmikra is fókuszálni az akciódömpingben, mert nagyon jó lehetőségekkel kecsegtetnek a tavaszi színösszeállításokat illetően.

 

A batikolt minta a retró divat fellendülése óta jelen van a kínálatban, de télen egy kicsit kispadra került. Idén azonban visszatornássza magát uralkodó pozícióba, ezért érdemes lecsapni az általa díszített fazonokra.

A sportos, cipzáras, kapucnis pulóverek és kardigánok még mindig beleférnek az utcai trendekbe, és a melegítőnadrágok is megtartják a kiemelt helyüket a divatban.

Átfésültük az akciós kínálatot, hogy neked már könnyebb legyen szemezgetni: képgalériánkban olyan kulcsdarabok foglalnak helyet, melyek a képek összeválogatásakor még legalább három, vagy annál több méretben kaphatóak voltak. A gyors készletfogyás következtében előfordulhat, hogy a cikk megjelenésekor mindez már megváltozott.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés