Idén ősszel a nőies zakók mellett megjelent egy sokkal izgalmasabb verzió: a bőrblézer, mely rendkívül jól kombinálható, ráadásul a derékban karcsúsított fazonok szépen formálják az alakot optikailag.

hirdetés

Tombol a retró láz, hiszen csupa olyan ruhadarab számít trendinek, ami a nyolcvanas vagy kilencvenes évek öröksége. A mamafarmer, a haspóló és a bőrnadrág talán még sosem számított ennyire menőnek, a fiatal modellek pedig csak tovább erősítik ezt az irányvonalat. Imádják a múltidéző darabokat, sőt, egy-egy képet elnézve teljesen olyan a szettjük, mintha a Vogue egyik kilencvenes évekbeli számából léptek volna ki.

Természetesen a divattervezők is hozzájárultak a retró módi szárnyalásához, hiszen az őszi-téli trendek között számos újragondolt fazon található. Így a sok stíluselem mellett a bőrhatású blézer sem maradhatott ki a sorból, ami jól hozza kilencvenes évek hangulatát. Akkoriban keresve sem lehetett találni ennél sikkesebb viseletet, hiszen még a legunalmasabb darabokat is vagánnyá teszi.

A bőrblézer a legdivatosabb darab idén

A bőrblézer lehet bármilyen, sőt az sem fontos, hogy valódi bőrből készüljön. Egyaránt népszerű az oversize vagy a szűkített fazon, ahogyan a színek sem számítanak. A klasszikus fekete elegáns lazaságot visz az összeállításba, ám a vibráló barna élettelivé teszi a megjelenést. Igazán jól kombinálható darabról van szó, ami teljesen új szintre emeli a szettet, még a legunalmasabb farmer-póló párosításába is képes izgalmat csempészni.

A modellek és a divatbloggerek imádják ezt a menő zakót, és az üzletek kínálatát is ellepték a bőrhatású ruhadarabok. A variálhatóságuknak pedig tényleg csak a képzelet szabhat határt.

A teljesen fekete szettek mindig letisztultságot, kifinomultságot sugároznak, a bőrblézerrel viszont ezt is vagányabbá lehet tenni.

Ruhákkal is remekül mutat, a derékra helyezett öv pedig szépen karcsúsítja a sziluettet.

A farmerszoknya, a póló és az edzőcipő triója mindig sikkes, a bőrblézer azonban kifinomultabb szintre emeli a lazaságot.

A garbó őszi alapdarab, ám zakóval kombinálva kevésbé egyhangú.

A színes blézereket sem érdemes kihagyni, nagyon feldobják a megjelenést.

A kilencvenes években a farmer és a bőrhatású blézer párosítása volt a legsikkesebb.

 

Kiemelt kép: Kirstin Sinclair / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés