A pufikabát népszerűsége nem enyhül, hiszen igazán praktikus és meleg viseletet biztosít a didergős hónapokban. Télies jellegéből adódóan, legtöbbször szinte teljesen eltakarja a test vonalait, ám akadnak olyan fazonjai, amelyek nem zárják ki a sportosan nőies stílusmixeket, illetve nem rejtik el teljesen az alakot.

hirdetés

A pufikabát az elmúlt években vált a stílusos öltözködés részévé, korábban főleg a sportos szettek elengedhetetlen kiegészítője volt, így nem kapott kiemelt figyelmet az utcai divatban. Ez mára teljesen megváltozott, amióta szabadon lehet keverni a különféle irányzatokat, a steppelt és erősen bélelt darabok már-már uralják a téli trendeket.

Pufikabát nőiesen: így hozd ki belőle a maximumot!

Elsőként is fontos, hogy milyen a kabát fazonja. Az elmúlt években divatosnak számító, túlméretezett pufikabátokat ajánlatos kerülni, hiszen ezek a szabások teljesen elrejtik az alakot. Helyettük érdemes olyan kreációk közül válogatni, melyek derékban szűkítettek, vagy kialakításukkal nyújtják az alakot.

Az éppúgy számít, hogy milyen cuccokkal boronálod össze a divatos darabokat. A színritmus mindig rendezettséget, egyensúlyt teremt: a bézs árnyalatokat télen sem kell elfelejteni, mert jól kombinálhatóak feketével és fehérrel egyaránt. A rövid fazonú kabátka, magas derekú nadrággal viselve optikailag karcsúsítja az alakot.

A vibráló zöld szín télen is divatosnak számít, a fényes anyagok pedig már évek óta jelen vannak. A feltűnő tónusú kabátokat kicsit nehezebb sokoldalúan kihasználni, viszont az egyszerűbb összeállításokat nagyon fel tudják dobni. Természetesen más élénkítő színfoltot is lehet választani, hiszen a piros, vagy a sárga ugyanúgy viselhető télen.

A hosszú pufikabátot a szabása teszi nőiessé. Derékban szűkített, így szépen kihangsúlyozza a nőies vonalakat. Az ilyen típusú kabátok egyaránt jól mutatnak szoknyával és ruhával, ezáltal erősen megtámogatják a nőies, ámde meleg ruharétegezést. Ennek a szabásnak ideális a hossza, mivel védi a derekat és a lábakat.

A sportosabb, rövidebb pufikabát is  viselhető ruhákkal, ilyenkor rövid bokacsizmát vagy bakancsot érdemes hozzá választani. A derékig érő megoldások előnye, hogy nem húzzák szét a csípő vonalát, és, ha hangsúly kerül a derékívre, nem tolják el az arányokat.

A majdnem térdig érő, hosszított fazonok szintén lehetnek nőiesek. Érdemes olyan fazont választani, ami derékban húzott vagy gumírozott. Elegánsabb vagy sportos összeállítással egyaránt viselhető.

A legnőiesebb darab egyértelműen ez kabátruha, ami derékhangsúlyos, így kiemeli a nőies vonalakat, míg a csípőt szépen slankítja.

Nyitókép: Christian Vierig / Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés