A szoknyadivat idén valóban mindenki számára kedvez majd, hiszen elképesztően változatos fazonokkal dobja fel a tavaszi szezont. A kiszemelt darab lehet rövid vagy hosszú, vagány vagy nőies, a repertoárban minden stílus megtalálható, ráadásul az összes fazon roppant sokoldalú, irtó jól kombinálható.

hirdetés

Bár a legtöbben télen is viselnek szoknyát, a hideg időszakban főleg a vastagabb anyagú, egyszerűbb, sötétebb darabok dominálnak az öltözködésben. Egy meleg harisnyával és hosszú csizmával valóban fel tudja dobni a megjelenést egy szoknyás összeállítás, ám a tavaszi trendek hozzák el az igazán színes, könnyed és nőies fazonokat. A megjelenés lehet sportos, nőies, kifinomult és vagány, ezekért a szoknyákért garantáltan mindenki odáig lesz.

Az idei szoknyadivat változatos fazonokat, nőies szabásokat ígér tavaszra

A kis teniszszoknya a sportos, laza szettek aduásza

A teniszezőnők által viselt sportruházat nem véletlenül vonzza a tekintetet. Az utcai divatban éppúgy megjelenik a csinos kis rakott fazon, ráadásul akár sportos, akár nőies szettek részeként szuperül megállja a helyét. Ezek az extra mini szabású darabok szexi, vonzó külsőt kölcsönöznek, ám van egy apró hátrányuk.

A zsúfolt anyagból adódóan kissé szélesíthetik a lábakat, így aki szeretné elkerülni ezt az optikai hatást , inkább az alaknyújtó változatok közül válogasson. A sportos, tónusos vonalakat azonban szépen kiemeli ez a fazon, ezért a formás lábak hangsúlyozására különösen alkalmas.

A pliszírozott szoknya bármilyen szett részeként irtó sikkes

A pliszírozott szoknya soha nem látott népszerűségnek örvend, ami nem is véletlen. Elképesztően nőies, nyújtja az alakot, ráadásul egy kifejezetten sokoldalú darabja a ruhásszekrénynek. Könnyed, lenge anyagával nem csupán a tavaszi változékony időjárásban szuper választás, a legforróbb nyári napokon éppúgy megállja a helyét az öltözék részeként. Egy csinos inggel és saruval kombinálva kifinomult, lezser eleganciát tükröző külsőt kölcsönöz.

 

Sportos szettekben is szuper jól mutat a pliszírozott szoknya. Egyszerű fehér pólóval és sportcipővel párosítva sikkessé teszi a megjelenést, egy-két nőiesebb kiegészítővel megspékelve pedig inkább az elegánsabb oldala érvényesül.

Egyszerű, térd alatti fazonok

Az egyszerű, kifinomult nőiességet tükröző térd alatti, visszafogott szoknyafazon jóformán mindig divatos. Ezek a konszolidált, egyenes szabású darabok tökéletes választásnak bizonyulnak egy munkanapon, de akár nívós eseményeken is megállják a helyüket.

Magassarkúval és blézerrel kombinálva az elegancia megtestesítői, miközben letisztult blúzzal és edzőcipővel viselve lezserebb külsőt eredményeznek. Nem árt vigyázni azonban a térd alatt végződő fazonnal, hiszen ez a szoknya könnyedén összenyomja az alakot. Aki alapvetően kisebb termetű, nem biztos, hogy jól fogja érezni magát benne.

Az átlapolt miniszoknya játékosan nőies

Az átlapolt fazonú szoknya kifejezetten előnyös, hiszen hiába a dupla réteg, az aszimmetrikus szabásából adódóan elképesztően nyújtja az alakot. Olyan, mint egy egyszerű, finoman felsliccelt miniszoknya, miközben mégis egy különlegesebb, vonzóbb formában jelenik meg. Tökéletesen kiemeli a csinos lábakat, és gyakorlatilag bármivel kombinálható, így hihetetlenül praktikus eleme egy sikkes ruhatárnak.

Magasan sliccelt, hosszú szoknya

Az idei szoknyadivat előtérbe helyezi a hosszú fazonokat, a midi és bokáig érő darabok egyaránt elképesztően sikkesek lesznek. Az egyszerű, hosszú szabású szoknyánál azonban sokkal nőiesebb és sejtelmesebb a magasan sliccelt verzió. Ez a szoknyafazon éppen annyit takar, amennyit megmutat, ez a kettősség adja a varázsát. Visszafogott, mégis játékosságot visz a megjelenésbe, így maximálisan hangsúlyozza a nőies vonalakat.

A csinos, egyszerű mini megunhatatlan

Egy szimpla miniszoknyával nem lehet mellényúlni, a nőies megjelenés alapdarabja ez a szexi fazon. Az A vonalú szoknya különösen előnyös, nyújtja a lábakat, miközben slankítja a csípőt és keskenyebbé varázsolja a derékvonalat. Magassarkúval párosítva hihetetlenül vonzó lehet a sziluett, ellenállhatatlanul dögös, mégis kifinomult külsőt eredményez.

 

Sportosabb szettek részeként éppúgy megállja a helyét. Bár alapvetően lezser, laza benyomást kelt első ránézésre a szett, a csinos kis mini mégis kellően hangsúlyt ad a nőiességnek.

A farmerszoknyával nem lehet mellényúlni

A farmerszoknya ultrasikkes lesz idén tavasszal, így, ha még nem leledzik ott a szekrényedben, ideje szert tenni erre a sokoldalú alapdarabra. Gyakorlatilag bármivel kombinálható: finom anyagú inggel és magassarkúval viselve kifinomult eleganciát tükröz, de ugyanígy egy sportcipős összeállításban is megállja a helyét, és lezseren nőies hatást kelt.

A szoknyadivat még mindig tudja variálni a bőrhatású darabokat

A bőrhatású holmik ideje még nem járt le, így a bőrszoknya sem veszít népszerűségéből. A hosszú fazonok idén tavasszal különösen sikkesnek számítanak majd. Nőies szabásukból adódóan kifinomult külsőt kölcsönöznek, miközben a bőrhatású anyag egy kis vagányságot csempész az öltözékbe.

A kifinomult elegancia és a nőiesség megtestesítője az inganyagú midiszoknya

Ahogy az ingruhák, úgy az inghatású szoknyák is hihetetlenül divatosak. Ezeknek hatalmas előnye, hogy akár csinos blúzzal, de pólóval éppúgy bátran összeboronálhatók. A kifinomult nőiességet tükrözik még egy sportcipős összeállításban is, így aki a nőiesség hangsúlyozását, valamint a visszafogott eleganciát tartja szem előtt, nem hagyhatja ki a ruhatárából ezt az egyszerű, mégis sikkes darabot.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Jeremy Moeller/Getty Images.

Cikk képei: Edward Berthelot/Jeremy Moeller/Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés