A miniszoknya is lehet alakformáló, csupán a megfelelő fazont kell megtalálni ahhoz, hogy nőies és arányos legyen a sziluett. A legdivatosabb kreációk szépen kiemelik a testalkat előnyeit, ha ügyesen trükközöl velük.

hirdetés

Sokan kifejezetten tartanak a miniszoknyáktól, hiszen úgy gondolják, hogy az efféle rövidke szabású darabok inkább előnytelenül formálják az alakot, ráadásul a teljes lábhosszt megvillantják. Ha valaki nem szereti mutogatni az alsó végtagjait, garantáltan mellőzi a ruhatárból ezeket a csinos, falatnyi szoknyákat.

Az idei szezonban azonban ismét elképesztően népszerűvé váltak a dögös miniszoknyák, és ha jobban szemügyre vesszük őket, egyáltalán nem olyan veszélyesek az alakra nézve. A megfelelő fazonválasztás fontos, mert ha ügyesen trükközöl, az előnyös vonalaidat helyezheted hangsúlyba.

A miniszoknya is lehet alakformáló, ha jól választod meg a fazont

Átlapolt fazon

Az átlapolt fazonú miniszoknyák esetében jól érvényesül az optikai alakformáló hatás. Lehet egyenes szabású, vagy kissé kiszélesedő is a vonalvezetés, a lényeg és a jolly joker fazontrükk tulajdonképpen az átlapolt rétegekben rejlik. Az átlós ív megtöri a szimmetriát, ezáltal oldalirányba tereli a tekintetet, így a szoknya szépen nyújtja és formálja az alakot.

Trükkösen és finoman rejti el az esetleges aránytalanságokat, rövidebb lábak és vastagabb combok esetén rendkívül csinos választás. Arról már nem is beszélve, hogy manapság az átlapolt miniszoknyák ismét trendivé váltak, a kétezres évekbeli térhódításuk után újult erővel tértek vissza az utcai divat vérkeringésébe. Leginkább elegáns, finom kivitelezésben lehet találkozni velük, kötött pulcsikkal és blézerekkel egyaránt csodásan mutatnak.

Képek: Christian Vierig/Getty Images.

 

Rakott miniszoknya

A rakott szoknyákról a legtöbben határozottan azt gondolják, hogy szélesítik az alakot. Nos, ez egyáltalán nem igaz, sőt, a megfelelő darab nemhogy tömörítené, sokkal inkább nyújtja a lábakat. Átlagnál alacsonyabb termet esetén is bátran választható fazon, csupán néhány apróságra kell figyelni.

A harangszabásnak köszönhetően a rakott miniszoknyák szépen karcsúsítják a derékvonalat, fókuszba helyezik a felsőtestet. Érdemes arra figyelni, hogy a rakott szabás már egészen fent elinduljon, s ne csak combközépnél szélesedjenek a rétegek. Ha a rakott varrás csak a szoknya alsó harmadát érinti, optikailag valóban szélesítheti az alakot. Ellenkező esetben azonban valóban előnyösen formálja a sziluettet.

Mivel manapság a diáklány-, vagyis preppy stílus őrületesen meghódította az utcai divatot, nem csoda, hogy mindenki rakott szoknyákat variál a hétköznapok során. Hosszú szárú csizmával még nőiesebb, alakformáló hatása is jobban érvényesül!

Képek: Daniel Zuchnik/Jeremy Moeller/Getty Images.

 

A vonalú szabás

Az A vonalú szabás a miniszoknyák esetében is jolly joker választás, hiszen a legtöbb alkaton jól mutat. Ha szélesebbek a combok és rövidebbek, zömökebb a lábak, legalább annyira jól mutat, mint őzikevégtagok esetén, hiszen a finoman szélesedő vonalvezetésnek köszönhetően látványosan nyújtja és formálja az alakot. Fókuszba helyezi a karcsú derékvonalat, ráadásul kifejezetten kényelmes, s nem mellesleg nőies is.

Ha a szoknyát egy függőlegesen futó gombsor vagy cipzár díszíti, az alaknyújtó hatás még inkább érvényesülni tud. Ugyanez igaz a különböző mintákra is, hiszen a hosszantilag mintázott csíkos darabok remekül kiemelik a lábak vonalát, ezáltal nyúlánkabbá teszik a sziluettet.

Az A vonalú szoknyák soha nem mennek ki a divatból, idén ősszel is a népszerűségi lista élén tarolnak. Ezeket a fazonokat nem csupán hosszú szárú csizmával viselheted, bokacsizmával, bakanccsal éppen olyan csinos lesz az összhatás.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotók: Christian Vierig/Jeremy Moeller/Edward Berthelot/Daniel Zuchnik/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés