A retró trendek térhódításának még mindig nincs vége, a múltidéző szoknyák uralják most a kínálatot. Ez a három fazon meghatározó eleme a tavaszi divatnak, aminek csak örülni lehet, mert igencsak felrázzák a mindennapi megjelenést.

hirdetés

A retró trendek modern formában ugyan, de határozott lendülettel tértek vissza az utcai divat színterére az elmúlt években. Úgy tűnik, hogy a retróőrület idén csúcsosodik ki igazán, ugyanis a legerősebb stílusrészleteket abszolút a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas és kilencvenes évek darabjai adják. A tavaszi megjelenést látványosan felpezsdítik a régmúlt divatjának izgalmas, csinos szoknyái, amelyeket több stílusban is bevethetsz a szezonban.

Ezek a retró szoknyák tértek vissza idén

A vonalú miniszoknya

A csinos kis A vonalú miniszoknya egy igazi klasszikus, amit a legtöbben kosztümszettben tálalva viselnek a mindennapok során. Már a hatvanas években is népszerű volt, de a hetvenes, illetve nyolcvanas években robbant be igazán.

Idén az elegáns, a vagány és a merészebb verziók egyaránt kapósak lesznek, persze a kétrészes szettek varázsát és kifinomultságát nem lehet felülmúlni. A bőrhatású, a tweed és a könnyedebb szoknyák fókuszba helyezik a nőiességet.

Egyáltalán nem lesz kihívó a megjelenés, ha a megfelelő kombinációban viseled a rövid fazont. Mivel a miniszoknya kivillantja a lábakat, érdemes felül zártabb, visszafogottabb darabokkal összeboronálni. Így egynesúly uralkodik majd az öltözékben.

Kép: Jeremy Moeller/Getty Images for Riani/Getty Images.

 

Midi harangszoknya

Az idei év egyértelműen a midi, illetve maxi fazonokat részesíti előnyben. Cseppet sem meglepő, hogy a midi harangszoknyák időutazóként érkeztek az ötvenes-hatvanas évekből, s újra meghódították a modern tavaszi trendeket.

A vastagabb anyagú, határozott szabású szoknyák sokak szerint szélesítik az alakot, azonban a megfelelő variációban egyáltalán nem érzékelhető az alakromboló hatás. Érdemes a derékvonalra helyezni a fókuszpontot, de az is jó megoldás, ha vállhangsúlyos felsőkkel viseled.

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Klasszikus farmerszoknya

A kilencvenes évek trendjei között sok olyan stílusrészlet van, amit sokan inkább örökre elfelejtenének, de vannak erős kivételek, amelyek időnként vissza-visszatérnek az aktuális divatba.

A hosszú farmerszoknya idén hatalmasat ugrott előre a népszerűségi listán, a tavaszi divat határozottan felkarolta a retró fazont. Idén a farmer farmerral párosítás teszi izgalmasabbá a hétköznapi megjelenést, az átmeneti szezonban pedig a csinos farmerszoknyák is bekerülnek a képbe.

Sportos és elegáns verzióban éppúgy remekül mutatnak, edzőcipővel, tornacipővel, mokaszinnel vagy magassarkúval is összeboronálhatod őket. Maga a szoknya rendkívül alkalmazkodó, a körítés adja meg a szett stílusát.

Kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

Cikkfotók: Jeremy Moeller/Getty Images for Riani/Edward Berthelot/Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés