A farmerszoknya nem számít újdonságnak az üzletek polcain, nagyjából minden évben terítékre kerül valamely fazonja. Ám valahogy mégsem lehet megunni, hiszen egy-egy darabot rengetegféleképpen lehet variálni. A különböző fazonok új és új ajtókat nyitnak ki azok előtt, akik nyáron inkább a lazább, időnként mégis a nőies öltözködést preferálják.

hirdetés

A farmerszoknya legalább annyira praktikus, mint a farmernadrág, és éppolyan könnyedén kombinálható. Bátran bevethető ugyanis a sportos vagy nőiesebb hangulatú napjainkon is. A divatos stílusmixeknek köszönhetően a romantikus, vagány, és retró oldala egyaránt megvillantható. Idén főként a kilencvenes évek szoknyafazonjait tolják reflektorfénybe a retró trendek, de a kétezres évek elejére jellemző fodros és rakott minik is beúsznak a képbe.

A farmerszoknya sosem lesz unalmas: így viselhetőek a különböző fazonok

A farmeranyagú ruhadarabok ezerarcú stíluseszköznek számítanak, képtelenség velük mellényúlni, ha öltözködésről van szó. Amennyiben divatos nadrágot, kabátot vagy szoknyát választasz a strapabíró anyagból, biztos lehetsz benne, hogy még jó pár évig ki tudod használni a mindennapokban, amíg viseltessé nem válik.

 

Az A-vonalban bővülő midiszoknyák a farmerkínálatban is megtalálhatóak. Ezek a fazonok nem csak időtálló, hanem kortalan viseletek a divatban, ráadásul az alakformálás szempontjából is számos előnnyel rendelkeznek: karcsúsítják a derékvonalat, slankítják a csípőszélességet, és a megfelelő topánnal variálva, a vádlit is előnyösen keskenyíthetik. A magas derékszabású, alakkövető hosszú szoknyák idén hosszú hasítékkal rendelkeznek elöl vagy oldalt. Ez a szabás ugyan megkíván egy bizonyos magasságot, de az alacsonyabb termetű nők is jól trükközhetnek vele, amennyiben magas sarkú cipővel kombinálják. A merevebb farmeranyag nem engedi, hogy részletgazdagsággal kirajzolódjanak az apróbb hurkák.

Rövid lábak esetén is remekül lehet trükközni a divatos farmerszoknyákkal, mivel a magasított derekú darabok nyújtják az alakot. Az alacsonyabb termetűeknek javasolt inkább a térd főlé érő fazonokat előnyben részesíteni. Más esetben érdemes egy nőies magassarkúval párosítani, hogy ne nyomja össze az alakot.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés