A minimalista öltözködés az utóbbi időszakban egyre népszerűbb, így a nyár sem múlhat el a letisztult, könnyedén kombinálható darabok nélkül. A kilencvenes évek ihlette slágerfazonok szinte bármivel jól mutatnak. Hoztunk pár szuper szettet, melyeket bátran elsüthetsz a kánikulában!

hirdetés

A kilencvenes évek nőies minimalista stílusa szó szerint meghódította az akkori utcai divatot. A letisztult vonalvezetésű kreációk nagyon pörögtek az évtizedben, a nosztalgikus irányzatok visszatérésével pedig ismét egyre többször kerülnek elő az egykor népszerű darabok. Rengeteg rég elfeledett fazon bukkan fel a hétköznapi viselet részeként, melyek visszafogottságot, eleganciát visznek a megjelenésbe. Legnagyobb előnyük, hogy roppant könnyű őket variálni, és bármivel jól mutatnak.

Így lesz elképesztően izgalmas a minimalista öltözködés

A minimalista öltözködés lényege, hogy rendelkezz pár sokoldalú alapdarabbal. Az sem gond, ha egyszerű színekben bukkannak fel a ruhatáradban, így még egyszerűbb lesz őket kombinálni. A szimpla, mégis nőies holmik remekül illeszkednek a letisztult, kifinomult stílusba.

Kétrészes szettek

A kétrészes szettek nem csupán a tavaszi divatban állják meg a helyüket, nyáron úgyszintén formálják a trendeket. A mintás, színes holmik mellett nagyon népszerűnek számítanak a könnyedebb anyagból szabott, világos színű kreációk. Ha nem kedveled az elegáns stílust, akkor jöhetnek a pamutból készült nadrágok, szoknyák, ingek.

Lenvászon nadrágok

A lenvászon a nyár legjobban kihasználható anyaga. A könnyű kelme remekül szellőzik, miközben elegáns, visszafogott megjelenést garantál. A nyári szezonban a minimalista öltözködés egyik nagy kedvence, a lenvászon nadrág nem hiányozhat a ruhatárból. Az A vonalú fazonokat érdemes keresni, melyek optikailag szépen formálják az alakot. Remekül mutatnak ingekkel, nőies felsőrészekkel vagy a szupermodellek kedvencével, az öltönymellénnyel.

Szaténszoknya

A kilencvenes évek abszolút kedvence sokféle stílusban megállja a helyét. Inggel kombinálva igazi városi lány lehetsz benne, az apró felsők pedig a sportos megjelenést garantálják. A szoknyát a kiegészítők segítségével könnyedén formálhatod.

Szalmatáska elegánsan

A szalmatáskákat sokan a laza, nyaralós stílussal azonosítják, pedig a sikkes darabok bekerülhetnek az elegáns szettekbe is. Az izgalmas kialakítású táskák remekül párosíthatók egészruhákkal, blézerekkel vagy lenvászon holmikkal. Még magassarkúra sincs szükség a finom, nőies összképhez.

Kötött ruhák

A kötött ruhák nemcsak télen dobhatják fel a megjelenést. A vékonyabb anyagból készült darabok jó megoldásnak számítanak a hűvösebb nyári napokon is. A kivágott, izgalmas kreációk elegáns kiegészítőkkel mutatnak a legjobban.

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller / Getty Images.

Képek a cikkben: Edward Berthelot, Jeremy Moeller, Christian Vierig / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés