Télen a legtöbb nőnél a szoknyák háttérbe szorulnak, és inkább a bélelt nadrágok, kötött pulóverek élveznek elsőbbséget. Szerencsére a vastag harisnyáknak, rétegezésnek köszönhetően télen is előkerülhetnek. A megfelelő variációkban remekül fel tudják dobni a megjelenést.

hirdetés

A szoknyák nem épp a legpraktikusabb darabok télen, hiszen a vékony anyagokban könnyű meghűlni. Ám az elmúlt időszakban egyre többször kerültek elő a sikkes ruhadarabok, és az egyes márkák is megpróbálták minél vastagabb anyagból megalkotni a téli szezonra szánt darabjaikat. Úgy tűnik, sikeresen vették az akadályokat, mivel roppant változatos palettát állítottak össze, amelyben mindenki könnyedén megtalálhatja a stílusához leginkább passzoló darabot.

A szoknyaviselés egyik legfontosabb alappillére a vastag harisnya. Az átmeneti szezonban viselt húsz-, negyvendenes verziókat ilyenkor érdemes nyolcvan- vagy százdenes verzióra cserélni. Léteznek már termoharisnyák, melyek védik a derekat és a lábakat a hidegtől, ezekkel úgyszintén tehetsz egy próbát. Fontos kiemelni, hogy a vastag zokni és a megfelelő lábbeli ugyancsak elengedhetetlen.

Ám a vastag harisnyákhoz, csizmákhoz nem minden anyag, fazon passzol. Összegyűjtöttük azokat a szoknyákat, melyeket télen is viselhetsz vastag pulóverrel és bakanccsal.

Bőrhatású szoknyák: télen is csinosan variálhatóak

A bőr vagy bőrhatású szoknyákat a legegyszerűbb kombinálni. Jól mutatnak inggel, kötött pulóverrel, kardigánnal, szinte bármivel. Az oversize darabokat sem érdemes kihagyni a szerelésből. Nem is kell őket feltétlenül betűrni, a rövidebb, mini fazonok esetén elég kiengedve viselni.

Farmer

A farmerszoknyák valamilyen formában mindig megjelennek, még a téli kollekciókból sem hiányoznak. A rövid és a hosszabb verziókkal egyaránt kísérletezhetsz. Felkapottnak számítanak a maxiszoknyák, csizmával, bakanccsal ezek is bekerülhetnek a megjelenésbe.

Cargo szoknya

A cargo nadrág után megérkezett a vagány cargo szoknya, ami vagányságot, merészséget visz a megjelenésbe. Bár a szoknyán visszaköszönnek a street wear jellemző elemei – például a hatalmas zsebek -, ennek ellenére nem csak a lezser szettek része lehet. Bakanccsal, vastagabb talpú csizmával és kötött pulóverrel kifejezetten jól mutat.

Mini tweed

A tweedszoknyák valósággal ellepték az üzleteket, mindenféle hosszban, színben, mintában felbukkannak. A szoknyák többsége blézerrel együtt kapható, így akár kétrészes szettként is viselheted télen. A vastag anyagú megoldások ideálisak a hideg szezonra, és a meleg, bélelt harisnyáktól, bakancsoktól, csizmáktól sem ütnek el.

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images.  

Képek a cikkben: Jeremy Moeller, Christian Vierig, Raimonda Kulikauskiene / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés