A vörös színárnyalatoknak ereje, hatalma van, hiszen mágnesként vonzzák a figyelmet, és számos pozitív érzést csatolunk hozzájuk fejben. A piros ruha viselése afféle hétköznapi terápiaként is jól működik, ugyanis magabiztosságot sugároz, és növeli az önbizalmat.

hirdetés

A piros szín kétélű fegyver, hiszen amellett, hogy nőies, vibráló és szenvedélyes, ugyanúgy a tolakodó harsányság, és a feszültség is megvan benne. Bármelyik pólusa jusson érvényre, egy dolog mindenféleképpen teljesülni fog: a vörös tónusok figyelemfelkeltőek, és sosem maradnak észrevétlenek.

Nem véletlen, hogy a stoptábla, és a tiltó jelzések is pirosak, ugyanis ennek köszönhetően nem kerülik el a figyelmet. A filmekben feszültségkeltésre is használják a vörös színt, de ugyanúgy pozitív érzéseket is társítunk hozzá, például a szeretetet, a szenvedélyt, bátorságot, erőt és szexualitást.

Több kutatás bebizonyította, hogy a piros szín látványára a pulzusszám megemelkedik, vagyis élénkítő hatással rendelkezik. Sőt, annyira felkelti az érdeklődést, hogy a piros ruhás nőket a férfiak jobban észreveszik a képeken. Ám, mivel egy karakteres, dinamikus, energikus színről van szó, nagyon nem mindegy, hogy az öltözködésben hogyan adagolja az ember, és milyen árnyalatokat társít mellé.

Ahhoz kutatás sem kell, hogy tudjuk, a piros tónusok viselésekor a nők zöme bátrabbnak, magabiztosabbnak, vonzóbbnak érzi magát, ezáltal megváltozik a tartásuk, a kisugárzásuk, sokkal határozottabb benyomást keltenek. Ugyanakkor a világosabb és sötétebb vörös árnyalatok egyaránt roppant nőiesek, sőt, a bordóba hajló koloritoktól a finom elegancia sem áll távol.

A piros ruha ezért kihagyhatatlan nyáron!

A piros kortalan szín, önbizalom-építő erejét bármelyik korosztály kipróbálhatja. A karácsony miatt decemberben a legnépszerűbb, de nyáron sem érdemes kihagyni a ruhatárból. Mivel megdobja az energiaszintet, javítja a hangulatot és a kedélyállapotot, valamint felturbózza a nőiességet, a nyári ruhák egyik legnépszerűbb alapszíne, de blézerrel, cipővel, nadrággal, és táskával is jól adagolható a szettekhez.

Melyik blézeres összeállítást vetted észre először a képen? Míg a magas fényerővel bíró fehér a tisztaságával fiatalítja viselőjét, a piros ruhadarabok energiabombaként viselkednek az öltözékben, ezáltal keltenek fiatalos hatást.

A vörös és fehér kombinációja a legfrissebb, legütősebb választás nyáron.

A fekete tompítja, egyensúlyba hozza a piros szín vibrálását, ezáltal elegánssá teszi az utcai öltözéket.

Három hasonló ruhafazon, a legnépszerűbb színvariációkban. Melyikre kaptad fel rögtön a fejed? Szerintünk a piros ruha egyértelműen vonzza a figyelmet.

A sárga és mintás anyag feltűnő ugyan, de itt is a vörös dressz viszi a prímet.

A piros árnyalatok ilyen elegánsak is lehetnek az öltözékben, sőt egy vörös blézer farmersorttal sem közönséges.

A kiegészítőkkel finomabban adagolhatod a pirosat, de más rokontónusokkal is társíthatod, vagy monokróm szettben viselheted. A vörös világos árnyalatai roppant játékosak, még a lila blúzt, vagy a zöld táskát is elbírják.

Még az ismert, híres nők is másképp festenek vörösben. A lehengerlő kisugárzást fokozza a testhezálló ruhaszabás.

Látszik, milyen magabiztosan viselik ezeket a dresszeket, és milyen energikusak az öltözékükben, szinte pezseg körülöttük a levegő.

A pink és a piros párosa idén nagyon divatos, érdemes elsütni egy-egy vidám, nyárias összeállításban.

 

Kiemelt képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

  • Megosztás:
hirdetés