Igaz, nem könnyű kiigazodni az idei nyári divaton, de kaotikussága ellenére, a nőiesség hangsúlyozására is szép számmal kínál lehetőségeket. Számos olyan klasszikus fazon került vissza a köztudatba, amely 50 év felett is csinosan variálható, és nem csak a kirakatok hosszú lábú, irreálisan vékony próbababáin festenek jól. Milyen egy csinos szett telt alakra, esetleg rövid lábakra szabva? Teljesen hétköznapi nők mutatják meg vidám és igazán nőies, nyári összeállításaikat.

hirdetés


A divat egy hatalmas olvasztótégellyé vált az elmúlt években, és teljesen eltörölte a régi beidegződéseit. Már nem tesz különbséget fiatal és érett nők között, nem kategorizál testalkat alapján, most tényleg bármit viselhet az ember, ami megfelel az ízlésének. Rég a múlté már, hogy bizonyos kor felett csak semleges, vagy sötét színekben lehet sikkes egy nő, és már a teltebb hölgyeket megcélzó trendek sem kizárólag a sziluett takargatását és elrejtését szorgalmazzák.

Bármilyen testalkattípusról legyen szó, manapság a testalkat előnyeinek kiemelése kap nagyobb hangsúlyt, de a bő ruhafazonok sikkes viselését sem veti el teljesen a divat. Korábbi összeállításukban remek példát láthattunk erre is, ám most a klasszikus fazonokra mutatunk szuper alternatívákat formásan telt, ötven feletti nőktől.

 

Nem molettek, hanem átlagos testalkattal bírnak, hiszen a legtöbb nő nem nádszálvékony, és nem 180 centi magas, ahogy azt a középkorú modellek zöme közvetíti. Ám ez koránt sem jelenti azt, hogy ne lennének észbontóan csinosak! Sokan azonban nagy dilemmaként élik meg, hogyan öltözködjenek lengén, nyáriasan, mégis nőiesen a nagy melegben?

Felvehetem én ezt? – hangzik el sokszor a próbafülkékben. Ötven felett a bőr nyilvánvalóan már nem olyan feszes, és az egyre lassuló anyagcsere-működés, vagy a hormonváltozások folytán felszaladt plusz kilócskák is könnyebben meglátszanak az alacsonyabb termetű hölgyeken. Legtöbben emiatt nem mernek öltözködni, rövidebb, vagy színesebb fazonokat kipróbálni, mert úgy érzik, rajtuk nem állna olyan jól, mint az égig érő lábú, műanyag próbababán.

Egyszerű, de szupernőies nyári szettek, telt alakra szabva: 50 felett is csinosan mutatnak

Az alábbi nők rámutatnak arra, hogy a legegyszerűbb fazonok is lehetnek roppant nőiesek, ízléses, kortalan szettekbe ültetve. A szabások letisztultságát bátran lehet élénk színekkel, illetve vidám vagy klasszikus mintákkal ellensúlyozni.

Teljesen természetes, hogy ötven felett már nem annyira feszes és lapos a has, de sokan mégsem tudnak kibékülni ezzel a testtájukkal. Ide rakódik le legkönnyebben a súlyfelesleg, még akkor is, ha csak három-négy plusz kiló ugrik fel az évek során. Ám azok a hölgyek is megtalálhatják a számukra kedvező ruhákat, akiket nagyon zavar ez a terület, és nem akarják felhívni rá a figyelmet.

A most divatos pólószabású és A-vonalú ruhácskák visszaidéznek egy szeletet a hatvanas évekből, de a klasszikus szabások abszolút modern stílusba ültethetőek. Alacsony termetűeknek a térdig érő fazonok ajánlottak. Ha fodros aljú darabról van szó, előnyösebb, ha a vízszintes szabásvonal a csípőnél jóval lejjebb helyezkedik el, így nem fogja szélesíteni a sziluettet. A kiegészítők összehangolásakor érdemes felépíteni egyfajta színritmust, amit a ruha mintájával érdemes egyeztetni. A kevésbé kontrasztos tónusok nem tagolják fel szembetűnően a test vonalát, ezáltal kevésbé nyomják össze az alakot.

A hálóingszabású maxiruhák az átlagos, vagy apró termetű nők számára sem tilosak. Az egyenes vonalú kreációk nyújtják az alakot, az enyhén A-vonalban bővülő megoldások pedig slankítják a széles csípőt, és elbújtatják a zavaró pocakot. Keskeny orrú cipővel viselve, sokkal sikkesebb hatást kelt, és jobban érvényesül a testhosszító hatás.

Az alul szélesebb, felül keskenyebb testtípussal rendelkező hölgyek számára ideális ez a fodros dekoltázsú ruhafazon. Szellős, lenge, kényelmes viselet, és a mell alatti szabás hosszabbnak sejteti a ruha alatt megbúvó lábakat. Így a karcsúbb derékcsúcs kerül hangsúlyba, és nem a has környéke.

Van, aki arányosan telt, de olyan is akad, akinél a nagy mell és a kis pocak miatt a felsőtest rövidebb és zömökebb. Ez a középkorú stílusblogger vékony lábakkal, keskeny csípővel, viszont az alsótestéhez képest teltebb törzzsel rendelkezik. Ezek az alma testalkat jellemzői. Az alma testtípus nem feltétlenül duci formát jelent, ez a hölgy sem molett.

Csupán az alkati jellemzőket foglalja magába. Ennél a testtípusnál a mellméret a legszembetűnőbb, amit nem mindenki szeret hangsúlyozni. A diszkrét, átlapolt dekoltázs nem csak karcsúsít, és finomítja a vonalakat, hanem visszafogottan hangsúlyozza a nőies idomokat. Az egyenes ruhaszabás optikailag megnyújtja az alakot, és eltereli a hasról a figyelmet.

Ennél a ruhánál a V-alakú dekoltázs hiányát a hosszan lelógó nyaklánc oldja, hiszen ugyanúgy alakhosszító szerepet tölt be az öltözékben.

Ugyanez egy zártabb ingruhával is elérhető, amennyiben függőleges mintázat színesíti.

Szintén diszkrét, szolid megoldás a ráncolt körkivágás. Ez egy rém egyszerű szabású ruha, mégis előnyösen karcsúsítja a vonalakat.

Az ingruha övvel, nadrággal kombinálva is viselhető, így is nagyon nőies hatást kelt.

Ez az áttetsző blúz nem fedi fel teljesen a bőrfelületet, és a dekoltázsból sem mutat sokat, mégsem érezzük úgy ránézésre, hogy túlzottan zárt. Lenge, ráncolt anyagával hosszítja a felsőtest vonalát.

Az átlapolt, mell alatti szabást, valamint a hosszanti, alaknyújtó csíkokat a fürdőruhák esetében is be lehet vetni.

Imádni való a nadrág és a blúz monokróm összeállítása, amit egy drapp blézerrel tett kifinomultan sikkessé a blogger. A keresztpántos szandál, a blúz V-alakú kivágása, a hosszú nyaklánc, valamint a zakó egyenes szabása mind-mind az alaknyújtó hatást szolgálja.

A nem túl magas hölgyeknek is jól áll a halásznadrág, megfelelő lábbelivel összeboronálva. Sőt, ebben a finom színösszeállításban a kaotikus minták sem húzzák szét a sziluettet.

Hosszú ruha esetében csalóka tud lenni a mell alatti empire-szabás, ami ez esetben slankítja a pocakot és a csípőt, valamint nyújtja a test vonalát.

Lenge ing vagy tunika térdig érő rövidnadrággal? Miért ne? Ez a szett is nagyon nőies tud lenni, ha a kiegészítők és a színek összhangban állnak egymással.

Ahogy idősödik egy nő, néhány centivel szélesedik a csípője, akkor is, ha nincs jelentősebb súlyfeleslege. Így az arányok is eltolódnak picit, de egy empire-szabású ruhával könnyen helyrebillenthetőek. Ezek a fazonok a dekoltázst hangsúlyozzák, persze nem kihívóan. Míg térdig érő kialakításukkal nem nyomják össze a lábakat.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés