A rétegek halmozódása könnyedén alakrombolóvá válhat. Különösen nehéz dolguk van azoknak, akiket az átlagnál alacsonyabb termettel áldott meg a sors. Habár valóban nem olyan egyszerű, az alaknyújtó öltözködés trükkjei télen is abszolút működnek, csupán a megfelelő praktikákkal kell ügyeskedni a látványos eredményhez. A kabát és a csizma viselésével lehet a legegyszerűbben formálni a sziluettet, de az apróbb részletek szintén sokat nyomnak a latban.

hirdetés

Alaknyújtó öltözködés télen: tippek, ha nem vagy túl magas

A kabát hosszával lehet trükközni

A téli szettek esetében a kabát az, ami egyértelműen a leghangsúlyosabb eleme az összeállításoknak. Különösen igaz ez abban az esetben, ha a hosszú, akár földig érő verzióról beszélünk, ugyanis ilyenkor gyakorlatilag a teljes testet beborítja a vastag, finom anyagú darab. A megfelelő fazonválasztás nem csupán azt takarja, hogy a kabát legyen karcsúsított és emelje ki a csinos derékvonalat. Ha valaki alacsonyabb az átlagnál, célszerű a hosszára is kiemelten odafigyelnie.

Az éppen térdig érő darabok rendkívül előnytelenek lehetnek alacsonyabb termet esetén. A teljesen földig érő kabátokkal nem lehet hibázni, azonban csak és kizárólag abban az esetben működnek, ha a derékvonal erőteljes hangsúlyt kap. Ez esetben a meleg felöltő nyújtja majd a lábakat, amitől karcsúbbnak tűnik a sziluett. A rövidebb fazonok szintén roppant előnyösek lehetnek, különösen egy magas derekú nadrággal kombinálva.

Képek: Jeremy Moeller/Getty Images for Copenhagen Studios/Getty Images.

 

Hosszú kabátok esetén még jobb, ha a csizma színe tökéletesen passzol, netán megegyezik a kabát árnyalatával. Ebben az esetben nem lesz látványos kontraszt a lábszárnál vagy a bokánál, így hosszabbnak tűnnek a végtagok.

Kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

A monokróm szettek formálják az alakot

A monokróm szettek látványosan formálják az alakot, az alacsony termetű nők számára igazi jolly joker megoldás a hasonló tónusú ruhadarabok párosítása. Hatásuk annak köszönhető, hogy a test egyetlen pontján sem alakul ki erőteljes kontraszt, így nem vágják félbe a testet.

Gyakorlatilag bármilyen színnel lehet trükközni, akár a sötétebb, akár a világosabb, bézses árnyalatok szóba jöhetnek. Az sem gond, ha van némi tónusbéli különbség az egyes darabok között. A lényeg, hogy célszerű kerülni a durva eltéréseket, ezáltal pedig az erős kontrasztot.

Képek: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Képek: Christian Vierig/Getty Images.

 

A pulcsi és a nadrág így lesz előnyös

A tipikus téli viselet egyértelműen a nadrág-pulcsi kombináció, azonban elképesztően le tudja rombolni a nőies eredményt, ha a két alapdarab nem megfelelően párosul. Noha a kabát alatt nem sok minden látszik, kevesen vannak, akik egész álló nap kabátban rohangálnak. Emiatt célszerű arra is gondolni, hogy mi történik akkor, ha leveszed a vastag felöltőt.

Mindenképpen érdemes alaknyújtó, karcsúsító fazonokat viselni. A nadrág esetében jó, ha magas derekú verzióra esik a választás, de az A vonalban szélesedő, lazább szabású alsókkal sem lehet mellényúlni. Ezek látványosan formálják az alakot, hangsúlyozzák a nőiességet.

A pulcsik terén egyértelműen a túlméretezett kötött a listavezető ilyenkor, ugyanis ezek alá a bő felsők alá még legalább három réteg cucc elfér, ráadásul kellően melegek is. Nincs semmi gond az oversize fazonnal, ám minden esetben célszerű karcsúsítani a felsőrészt annak érdekében, hogy a nőies megjelenés ne szenvedje kárát a kényelemnek. Sokat segít, ha a pulóvert betűröd a nadrágba, esetleg a derékvonalon karcsúsítod egy öv segítségével.

Képek: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A hosszú szárú csizma nyújtja a lábakat

A hosszú szárú combcsizmák nagyon megosztó darabnak számítanak a hétköznapi divatban, ám a fazon előnyeiről nem szabad megfeledkezni. Optikailag látványosan nyújtják a lábakat, alacsony termetű nők számára igazi jolly joker darabnak számítanak. Rövidnadrággal, miniszoknyával kombinálva különösen érvényesül az alaknyújtó hatás.

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A magas sarok szintén segíthet az alakformálásban

A lehető legegyszerűbb megoldás, ha magas sarkú csizmával párosul a hétköznapi szett. Ez egy igazi aduász a nők kezében, ami bárhol és bármikor bevethető. Nem feltétlenül kell elegánsan öltözni ahhoz, hogy a magassarkú jól mutasson, egy farmernadrággal vagy éppen egyszerű kötött ruhával ugyanolyan sikkes, nőies hatást kölcsönöz. Optikailag szépen hosszabbítja meg a lábakat, karcsúsítja a sziluettet, ráadásul kifinomult stílusérzékről árulkodik. Az alaknyújtó öltözködés legegyszerűbb trükkje, ami még a vonzerőt is növeli.

Kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

Cikkfotók: Jeremy Moeller/Christian Vierig/Jeremy Moeller/Getty Images for Copenhagen Studios/Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés