A vastag öv újra menő, de ennél látványosabb darabbal eddig még nem rukkolt elő a divat. Ha valami, ez aztán tényleg hangsúlyt ad a derékvonalnak, még a zömök pulóveren keresztül is.

hirdetés

Alighogy sikerült megemésztenünk a túlméretezett pulóvereket és kabátokat, majd az óriási mandzsettájú, szuperbő ingeket – amiket akár két nő is viselhetne egyszerre -, rögtön egy újdonsággal állt elő az oversize divat.

A vastag öv önmagában már nem volt elég, így megjelent a színen a tekintélyes csattal rendelkező, hatalmas deréköv, mely első ránézésre olyan, mintha mesehősök vagy rajzfilmfigurák ihlették volna.

Azt azonban el kell ismernünk, hogy akárhány ruharétegről legyen szó, az oversize öv minden kétséget kizáróan felhívja a figyelmet a derékvonalra, és még a kabáton keresztül is képes keskenyíteni azt.

A hatalmas kiegészítő nemcsak feltűnő eleme az öltözéknek, hanem optikailag olyan hatást kelt, mintha a viselője egészen törékeny nádszál lenne, egy ekkora övhöz képest. A stylistok például gyakran alkalmazzák a viszonyítás elvén működő trükköt, ha ellensúlyozni szeretnék a vastag karokat.

Megtévesztésül óriási méretű karkötőket aggatnak rá, melyek becsapják a szemet, ami akaratlanul is egymáshoz viszonyítja a méreteket.

Pont ezen az elven működik az oversize öv is, mely szinte magához vonzza a tekintetet. Bár első blikkre viccesnek tűnik egy ilyen eltúlzott darab, azért azt sem lehet teljes magabiztossággal rásütni, hogy képtelenség stílusosan viselni.

Mivel a trend villámgyorsan terjed, többen megpróbálkoztak már a túlméretezett övvel, és volt, aki egészen nőies szintre emelte a viselését.

Kevésbé ordító eleme az öltözéknek, ha beleolvad a nadrág színébe.

Igaz, ez az élénksárga darab feldobja a snassz overallt.

Van, aki nem a derekán viseli.

A széles övek most más formában is divatosak.

Képek: Claudio Lavenia, Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés