Egy csinos szövetkabát viselése már önmagában előcsalogatja az eleganciát, azonban az is sokat dobhat az összképen, ha ügyes technikával köti meg valaki a kabátövet. Sokakat kifejezetten zavar az elöl görcsölős módszer, amely nem csupán kényelmetlen, még a sikkes összképet is csúnyán lerombolhatja. Két remek praktikát mutatunk, amelyek kifinomultabb eredményt ígérnek.

hirdetés

A szövetkabát igazi jolly joker darab a téli szezonban, hiszen még a lazább, egyszerűbb szetteket is elegánssá és nőiessé teszi. Gyakorlatilag bármivel kombinálható, farmernadrág és szoknya mellett ugyanúgy megállja a helyét. Vannak gombos és cipzáras fazonok, de a klasszikus megkötős verziók szintén népszerűnek számítanak manapság.

A legtöbben a legegyszerűbb módszerhez folyamodnak, és elöl görcsölik meg a kabátövet. Ez nem csupán esztétikailag rontja az összképet, a hatalmas csomó még kényelmetlennek is bizonyulhat a nap során, különösen akkor, ha a kabát alatt legalább hat réteg ruha bújik meg.

Az erős csomózás ráadásul csúnyán összeráncolja a kabát anyagát, amitől az egész fazon esése megváltozik. Tény, hogy célszerű kiemeli a karcsú derékvonalat, ugyanis ezzel az apró trükkel sokkal nőiesebb, vonzóbb az alak még akkor is, ha a hideg miatt jól felöltözik az ember lánya, azonban nem mindegy, hogy milyen technikával történik a szűkítés.

 

A szövetkabát viselése így a legsikkesebb

Ha valaki nem szereti elöl meggörcsölni a kabátövet, sokszor lógni hagyja a megkötőt, vagy inkább zsebreteszi őket. Talán mondanunk sem kell, hogy sokkal csinosabbá válik a szövetkabát, ha a viselője ügyesen trükközik ezzel az aprócska részlettel. A lógó megkötő ráadásul könnyedén koszolódik, bárhová beakadhat, így nem csupán az esztétikum miatt célszerű egy jobb megoldást találni, a praktikum szempontjából szintén megéri ügyeskedni egy kicsit.

A videóban két módszert mutat a blogger a kabát megkötésére. Mindkét esetben hátul húzza össze a szövetkabátot a megkötővel, ami kényelmesebb és csinosabb opció a hasnál történő görcsölésnél. A lépések nagyon egyszerűek, könnyen lekövethetők, ráadásul nem kell minden egyes nap előröl kezdeni a procedúrát.

Tedd a kabátot egy vállfára és akaszd fel úgy, hogy a háta feléd nézzen. Kövesd a lépéseket, húzd meg a megkötőt a videóban látható módon. Bármelyik verziót választhatod, mindkettő elképesztően sikkes stílust eredményez. Ha ügyesen csinálod, csak néha-néha kell majd ráigazítanod a megkötőkre.

Habár elképesztően divatos manapság a kabátot szétnyitva hordani, azt azért fontos leszögezni, hogy nem érdemes  feláldozni az egészséget a sikkes külső oltárán. A réteges öltözködést a meleg kabát koronázza meg, s bármilyen vastag lehet a szövetanyag, ha csupán a hátát védi az embernek.

Attól függetlenül, hogy a megkötő hátrakerül, mindenképpen célszerű elöl begombolni a kabátot. A trükk így is működik, az alak optikailag karcsúbbnak látszik, azonban sokkal kisebb az esélye, hogy megfázik az ember a hatalmas cidriben.

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotó: Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés