A minimalista irányzat egyik kedvenc eleme a monokróm színhasználat, ami valójában azt jelenti, hogy egyetlen szín tónusait vonultatja fel az öltözék. Egyik-másik árnyalat lehet világosabb, sötétebb, fakóbb vagy élénkebb, nem muszáj teljesen egybeolvadnia a szett részleteinek.

hirdetés

Minden színnek általában több tónusa van, a monokróm öltözködés pedig az egymáshoz közel álló, úgymond testvérárnyalatokon alapszik. Ezért téves feltételezés, hogy az egyszínű szettek könnyen unalomba fulladnak.

Rengeteg lehetőséged van arra, hogy izgalmassá tedd az összképet: játszadozhatsz az eltérő textúrájú anyagokkal, vagy beemelhetsz egyetlen apró részletet, ami megtöri a monotonitást. Rokontónusokból álló mintákkal szintén megbolondíthatod az összképet. Az is érdekes látványt teremt, ha mondjuk a kabát, a szoknya, a csizma és a táska árnyalata megegyezik, ám a felső csak a mintázatában jeleníti meg a vezérszínt.

Így kövesd a monokróm trendet: inspiráló szettek

A réteges szerelések könnyen tévútra tévedhetnek, és nem csak a szabások összepasszításán csúszhat el a dolog, a különböző árnyalatok összehangolása is gyakran nehézséget okoz. Bár manapság a merész színkombinációkra is vevő a divat, nagyon könnyen megbomlik a harmónia, ha kicsúszik a gyeplő az ember kezéből.

 

A monokróm öltözékek legnagyobb előnye, hogy nem kell az egyensúly és a színritmus eltalálásával bíbelődni, ezáltal jóval kevesebb hibalehetőséggel kell számolni. Nyilván kevés nő tartogat a szekrényében egyazon színben többféle ruhát, de ha a klasszikus őszi tónusokat és a semleges árnyalatokat vesszük alapul, az évek során biztosan összegyűlt már jó néhány holmi mondjuk barna, bordó, fekete, bézs vagy szürke változatban.

Bár a teljes egészében feketébe burkolózó szett rizikós, fényes vagy bőrhatású anyagokkal, legalább egy élénkebb kiegészítővel kombinálva nem hatalmasodik el komorsága. Inspiráló monokróm összeállításokat mutatunk, melyek nem hagynak hiányérzetet az emberben.

Kiemelt képek: Christian Vierig, Edward Berthelot/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés