Akadnak olyan stílustippek, amelyek igazán hasznosak lehetnek az alacsony nőknek. Már az előnyös ruhadarab kiválasztása is sokat számít, a kiegészítőkkel pedig tovább fokozható az alaknyújtó hatás.

hirdetés

Egyre több üzletben találkozhatunk kifejezetten alacsony nőknek gyártott ruhákkal. A petite, vagyis apró jelzővel ellátott kreációk jellemzően rövidebb szárral, ujjal rendelkeznek, így felvéve nem lesznek túlságosan hosszúak. Ám bizonyos szabásokkal mégis jobb vigyázni, hiszen máshogyan működnek az apró hölgyeken, még akkor is, ha nincs rajtuk felesleg.

A hegyes orrú, magas sarkú cipővel és magas konttyal, valamint a hosszított fazonú kabátokkal könnyedén nyújtható az alak, ám nyilván nem viseljük egész évben ezeket a ruhadarabokat, kiegészítőket. Azonban a jól bevált alaknyújtó praktikákon túl is akadnak olyan stílustrükkök, amelyeket érdemes alkalmazniuk az átlagos, vagy alacsony termetű hölgyeknek.

Hasznos stílustippek alacsony nőknek: így lesz előnyös a megjelenés

Érdemes alaposan megfigyelni az egyes darabok alakformáló hatásait, hiszen lehet, hogy az elsőre előnytelennek tűnő kreáció néhány változtatással optikailag megnyújthatja a sziluettet. A kifutókon felvonultatott divatos ruhafazonok, szettek sokszor csak a magas, vékony nőkön mutatnak jól, ám megfelelő kiegészítőkkel csinossá tehetik a küllemet.

Alaknyújtó zakók és kabátok

A blézereket és az egyenes szabású kabátokat érdemes kigombolva hordani, ha az időjárás is engedi. Így a szabásvonal optikailag megnyújtja az alkatot, és sokkal magasabbnak tűnik a termet. Bár az oversize kreációk mostanában nagyon népszerűek, az alacsony hölgyeknek inkább a karcsúsított, normál fazonú felöltőket javasoljuk, hiszen ezek nem rejtik el a vonalakat, és nem nyomják össze az alakot.

Apró kiegészítők, amelyek nyújtják az alkatot

Bár a magassarkú nyújtja az alkatot, mégsem ez a legkényelmesebb lábbeli a mindennapokban. Már a cipő színe is sokat számít: ha fekete harisnyát viselsz, akkor kombináld fekete topánnal. A nude árnyalatú kiegészítőkkel is hosszíthatod a test vonalát.

Az öv szintén egy hasznos kis kiegészítő: ha a ruhák, szoknyák derékvonalára kerül, akkor azzal hosszabbnak tűnnek a lábak.

Légy óvatos a táskákkal!

A hatalmas táskák még mindig divatosnak számítanak, ám ezek a kiegészítők összenyomják az alkatot. A vastag láncok szintén előnytelenek, ezért az apró hölgyeknek a szolidabb, egyszerűbb retikülöket javasoljuk, amelyek nem vonják el a figyelmet egyetlen részletről sem.

Az oversize sem tilos

A túlméretezett kreációk minden formában megjelennek a divatban, a kényelmes pulóverek, vagy jól szabott ingek pedig könnyen megszerettetik magukat. Ám fontos az egyensúly, ezért jó megoldás lehet, ha az oversize felsőrészt szűkebb nadrággal, szoknyával házasítod össze.

Hosszú ruhák előnyösen

A hosszabb szoknyák, ruhák szintén összenyomhatják a termetet. Ám a derékban hangsúlyos kreációk optikailag növelik a magasságot, és karcsúsítanak. Ezt a hatást tovább fokozhatod egy csinos övvel.

A tavasz a virágmintáról fog szólni, de nem árt óvatosan adagolni ezt a mintázatot. Az átlagosnál alacsonyabb nők esetében jobb, ha az apró motívumokkal díszített kreációk kerülnek előtérbe, hiszen ezek nem lesznek túlzóak, és nem mossák el a test kontúrjait. A túl színes, kaotikus printek zömökebbnek mutatják az alakot, viszont fekete háttértónusra helyezve, átlapolt, vagy egyenes szabással kombinálva, keskenyítik a sziluettet.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés