Egy roskadásig teletömött ruhásszekrény előtt állva is érezheti úgy az ember, hogy nincs ötlete, mit vegyen fel. Ám erre a problémára nem mindig a ruhavásárlás jelenthet megoldást. A változatos öltözködés gyakran kreativitást, leleményességet igényel, amihez néha nem kell más, csak egy kis inspiráció!

hirdetés

Könnyen pazarlóvá válhat a ruhavásárlás, ha pusztán az újdonság érzése a hajtóerő, mert a szekrény csupa megunt, százszor és ezerszer elsütött holmikkal van tele. Bár az impulzív zsákmányszerzés nem éppen a fenntartható divatot támogatja, most vonatkoztassunk el a környezetszennyezés problémájától.

Még így is bőven fel tudunk sorakoztatni ellenérveket a ruhafelhalmozással szemben, hiszen, ha a gardrób tartalma nem ütött-kopott, teljesen viselhető, és sok klasszikus fazont, vagy semleges alapdarabot sorakoztat fel, nem kevés pénzt és időt spórolhat meg vele az ember, ha nemet mond a belső késztetésre, és nem veszi meg a legújabb – gyakran a régiekhez nagyon hasonló – darabokat.

Nézz más szemmel a régi holmikra!

Először is nem árt tudatosítanod magadban, hogy csak te tudod, hogy a vállfán lógó régi ing már két-három, netalántán ötéves darab. Ha az anyaga és a fazonja rendben van, és nincs semmi baja, akkor miért ne próbálnál ki vele valami egészen új öltözéket?

 

Vedd számba, mi az, ami nagyon tetszik a mai divatból, majd vizsgáld meg újra a szekrényed megunt kreációit. Nem lennénk meglepve, ha olyan fazonokkal találkoznál, melyek simán kompatibilisek az aktuális trendekkel. A különféle irányzatok egy-két éven belül is gyakran ismétlődnek, de távolabbi divatkorszakokból úgyszintén szívesen merítenek a ruhamárkák, hiszen ez egy óriási körforgás.

Attól, hogy valami már unalmasnak tűnik a szemedben, még nem biztos, hogy mennie kell, mert lehet, hogy friss stílusokba ültetve, remekül fog működni, és ismét a szívedbe lopja magát.

Kell egy kis inspiráció, hogy ne váljon egyhangúvá az öltözködés!

Időnként mindenki kifogy az ötletekből, és nem látja a fától az erdőt. Gyakran hajlamosak vagyunk átsiklani a szekrényünkben lógó kincsek felett, azt gondolva, hogy unalmas kacatok már, pedig jobban szemügyre véve, rengeteg lehetőséggel kecsegtetnek.

Aztán látunk egy inspiráló képet az interneten, és hirtelen bekattan: jé, ott van valahol a régi cuccok között egy hasonló pulóver, amiről nem is gondoltuk, hogy ezzel a fazonnal, vagy azzal a kiegészítővel, ilyen menő is lehet!

Alyssa Beltempo stílusvlogger a fenntartható divatot tartja szem előtt, videóival pedig a ruhatár tudatos összeállításához ad remek tippeket a nőknek. Legutóbbi felvétele a minimalista öltözékek sokoldalú variálhatóságára hívja fel a figyelmet, hiszen arra mutat rá, hogy egy-egy elfekvőben lévő semleges alapdarab is újszerűnek hat, amennyiben a friss trendeket figyelembe véve, más sziluettekkel kombináljuk.

 

Lehet játszani a színekkel, anyagokkal, kiegészítőkkel, vagy a különféle textúrákkal, ehhez pedig rengeteg inspirációt nyújthatnak a különféle street style fotók. A vlogger szerint érdemes új inspirációkat begyűjteni, majd megvizsgálni, milyen kulcsdarabokat találunk hozzá a szekrényben.

Úgy kell elképzelni, mint amikor otthon lévő alapanyagokból főz az ember, és azok alapján állítja össze a menüt. Kreatívnak kell lenni, az igaz, de mindez egyben remek időtöltés is, ráadásul így jobban átlátható, hogy mi az, amit tényleg sokoldalúan hasznosítani tudunk a szekrényből. A feleslegessé vált holmikra szintén fény derülhet, hiszen amit a mai trendekhez igazítva sem tudunk bevállalni, valószínűleg már elavulttá vált a stílusfejlődésünk során.

 

Két letisztult, roppant egyszerű szettet választ ki a vlogger az internetről, melyek inspirálóan hatnak rá. Nem egy az egyben másolja le őket, csupán hasonló szabásokat kutat fel a szekrényében, és megpróbál olyan színharmóniában gondolkodni, amihez minden adva van az ő ruhatárában. Vásárlás nélkül is simán megtalálja repertoárjában azokat a fazonokat, melyek most újra divatosak, és sikkes összeállítások alapjai lehetnek. Érdemes követni ebben, hiszen pénzt és időt spórolhat az ember, ha nem veti rá magát azonnal az új kínálatra.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés