A nőies, csinos és ízléses megjelenés nem feltétlenül az extra ruhákon múlik. Ezt azok a divatikonok is bizonyítják, akik a múlt században rengeteg szívet dobbantottak meg szépségükkel és stílusos megjelenésükkel: Audrey Hepburn, Grace Kelly és Jane Birkin is az egyszerű elegancia hívei voltak.

Audrey, Jane és Grace stílusa ma is bevethető

Az alábbi videóban hat szuperegyszerű szettet láthatsz, amiket a három díva örök kedvenc stílusa ihletett. Csupa olyan alapdarabokból állnak, amik biztosan már most is a szekrényedben vannak. Tökéletesek tavaszi hétköznapokra vagy irodába is.

Audrey Hepburn stílusát sokan ismerik, ő volt a lezser elegancia nagybetűs megtestesítője. Imádta az egyszerű, kényelmes, mégis nőiesen könnyed darabokat, na meg a feketét, ami öltözékeinek színvilágát gyakran jellemezte. Nem félt olykor talpig feketébe bújni, vagy ha játékosabb kedvében volt, egy fekete nadrághoz szívesen húzott tengerészcsíkos felsőt. Az összhatást szépen kiegészítette egy bájos balerina cipő, ami azonnal kecsessé tette a megjelenését.

 

Jane Birkin stílusára már erősen hatott a 70-es évek hippikorszaka, így ő a nőcis darabok mellett szívesen hordott vagány, fiúsan lezser szetteket is. A csillogó, színes ruhadarabokat éppúgy kedvelte, mint a farmernadrágot, a ma is népszerű fehér ing-farmer összeállítás nagy kedvence volt. A tervezők imádták, nem hiába kapott külön táskadizájnt is a Hermès divatháztól.

Grace Kelly ugyancsak ünnepelt stílusikon volt a 20. században, akinek klasszikusan nőies, elegáns megjelenése nem is passzolhatott volna jobban hercegnői státuszához. A videóban azonban kétféle összeállítást láthatsz, amik egyrészt a polgári színésznőt, másrészt a bájos hercegnőt tükrözik: egy talpig hófehér inges-szoknyás, tengerparti üdülésre kiváló szettet és egy lezser farmer-ing összeállítást.

Főkép: Pinterest.

  • Megosztás:
hirdetés