A divat mindig egy lépéssel előttünk jár, így, amikor mi még a nyárra készülünk, a következő őszi-téli szezonra szóló kollekciók már startra készen állnak. Tavasszal került sor az EVELINFINK Courage kollekció bemutatására, mi is ott jártunk a zárt körű rendezvényen. Ha vagány stílusváltást tervezel őszre, ezt a magyar márkát nem érdemes figyelmen kívül hagyni!

hirdetés

Bár még távolinak tűnik az ősz, ennyi eső után könnyű ráhangolódni, mi is felelevenítettük magunkban a soron következő szezon trendjeit, melyekre hamarosan már le lehet csapni a márkák kínálatában.

Márciusban debütált az EVELINFINK Courage kollekció a Corinthia Budapestben megrendezett privát divatbemutató keretein belül. Nemcsak a helyszín és a rendezvény különleges hangulata, hanem a felvonultatott őszi-téli repertoár is levett minket a lábunkról.

Képek: EVELINFINK.

 

Az extravagáns, különleges stílusjegyek kapcsán elsőként nem a hordható, mindennapi öltözékekbe beültethető darabok jutnak eszünkbe, de Fink Evelin, a márka alapítója és tervezője zseniális érzékkel ötvözi a merész, geometrikus szabásvonalakat a funkcionális, fenntartható divattal.

Az EVELINFINK új darabjai őszre várhatók: a Courage kollekció merész utazás a jövőbe

A névválasztás nem véletlen. A Courage bátorságot jelent, a 2023-as/2024-es őszi-téli kollekció pedig azt a fajta magabiztos kiállást szimbolizálja az EVELINFINK tolmácsolásában, amire szükségünk van a jelen és jövő kihívásaival szemben. A világ nemcsak körülöttünk, hanem bennünk is folyamatosan változik, emiatt gyakran elbizonytalanodunk, ám az általunk viselt ruhák, az öltözékeinkben megjelenő színek és fazonok arra is képesek, hogy megerősítsék az önbizalmunkat.

 

A magyar tervező a rá jellemző strukturált szabásvonalakkal, geometrikus formákkal teszi lehetővé a nők számára, hogy belső tartásukat és erős karakterüket megmutassák a világ számára, határozottságuk pedig a megjelenésükben is tükröződjön úgy, hogy közben nem veszítenek eleganciájukból.

Ha a tavaszi-nyári kollekciót nézzük, egyfajta folytonosság tapasztalható a Goldberger Textilgyár ikonikus mintáinak használatával és újragondolásával. Az absztrakt vonalak kaotikus rendszere az őszi-téli gyűjteményben is megmutatkozik, míg a kétpólusú színvilág sokkal erőteljesebb képet ad a tavaszi-nyári repertoár finomabb, lágyabb tónusainál.

Kép: EVELINFINK.

 

A darabok színvilágát a technológia és a kozmikus felfedezések ihlették. A Mars poros elhagyatott táját idéző inspiratív asztrovörös és a galaktikus kobaltkék a mindennapok realitásából való elvágyódásra és az új határok felfedezésére utal.

A magyar márka jövőbe mutató darabjai a fenntarthatóság szempontjainak is megfelelnek. A kollekció anyaghasználatát a természetesség jellemzi. Az erőt sugárzó bőrök fenntartható forrásból származnak, a biopamut, az újrahasznosított gyapjú és bambuszszövet mellett a vegán selyem, a forradalmi Piñatex – ananászhéjból készült – textília és a halászhálóból újrahasznosított Seaqual anyag gondoskodik a környezetbarát, ugyanakkor kényelmes és divatosan modern viseletekről.

Kép: EVELINFINK.

 

Az EVELINFINK webshopjában ősszel lesznek elérhetőek a Courage kollekció darabjai, addig is a szintén izgalmas tavaszi-nyári kreációkból szemezgethettek.

Kiemelt képek: EVELINFINK.

Cikkfotók és képgaléria: EVELINFINK.

  • Megosztás:
hirdetés