A bőrhatású ruha, blézer vagy szoknya negyven felett is remekül felpezsdítheti a stílust, néha jó elszakadni a megszokott kombinációktól. Megfelelő darabokkal párosítva még a vagány vonalon mozgó fazonok is könnyedén nőies darabbá avanzsálnak.

hirdetés

Bőrhatású ruha 40 felett: így viseld a trendi cuccokat

A szimpla pulóveres szettek pár hét után már unalmassá válnak, de nem csak kötött holmikkal oldható meg a réteges öltözködés. A vastagabb holmikból álló őszi ruhatár könnyedén ellaposodhat, ennek elkerülése érdekében nem csak a fazonok és a színek, hanem az anyagok változatosságára éppúgy törekedni kell.

A bőrhatású ruhák felüdülést jelentenek a farmer és kötött darabok túlkínálata mellett, ráadásul a választék zöme már jócskán mellőzi a korábbi műbőr anyagokra jellemző merevséget. A látvány alapján legtöbbjükről már meg sem mondható, hogy nem valódi bőrből vannak, nyilván, a tapintásuk és az árfekvésük azonban egészen más.

Ma már sokféle a felhozatal, a bőrhatású cuccok divatja pedig magával hozta az innovatív változásokat, például bőven akadnak puha, vékony anyagok is a piacon, melyek kiválóan alkalmasak lágyabb esésű ingek, nadrágok, szoknyák gyártásához. Előnyük, hogy kabát alatt viselve is kényelmesek, nem dörzsölik ki a bőrt, és nem izzad be alattuk az ember.

A bőrutánzó ruhadarabok trendje tökéletesen alkalmas a stílus felpezsdítésére, jól passzolnak az elegánsabb buklé- és a szokványosabb tweedkelmékhez is, már ezeknek a variálásával is roppant különlegessé tehető még egy letisztultabb összeállítás is.

Egy jól szabott bőrhatású ruha, blézer vagy szoknya sikkes és divatos megjelenést kölcsönöz, negyven felett bármelyik változattal játékosabbá tehető a réteges öltözködés. Sokan tartanak tőle, hogy túlzottan vagány, lezser hatást kelt a hetvenes, illetve nyolcvanas évek ihlette szerelés, ám egyszerű trükkökkel pillanatok alatt nőiesebbé tehető az összkép. A galériában elhintettünk egy kis inspirációt.

 

Amennyiben az alsó-, illetve felsőrészek is bőrhatású anyagból készülnek, célszerű elegáns kiegészítőkkel összeboronálni a vagány, ütős outfitet ahhoz, hogy finomabb vonalon mozogjon a szerelés stílusa. A szolidabb fazonú magas sarkú cipő vagy csizma például sokat lágyít az eredményen. Egy díszes, sikkes táska is a nőiesebb irányba billenti a mérleg nyelvét.

Ha valaki tart a kétrészes bőrszettek markáns erejétől, elegendő lehet csupán egy-egy bőrhatású darabbal megfricskázni az alapvetően letisztult, visszafogott szettet. Kötött pulóverrel és farmernadrággal szuperül mutat egy menő bőrblézer, de a bőrhatású nadrág vagy szoknya éppen annyira nőies lehet egy finom anyagú blúz vagy ing kíséretében.

A színekkel szintén lehet ügyeskedni egy kicsit. A fekete igencsak morózus tónus, bőrhatású verzióban pedig még erőteljesebb és extrémebb hatást kelt. A púderszínű, vagy éppen zöldes, esetleg narancssárga árnyalatú bőrcuccok remekül passzolnak az őszi hangulathoz, és egészen más stílust kölcsönöznek a viselőjüknek, mint az éjfekete tónusú darabok.

Kiemelt kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés