A farmernadrág, pláne, ha karcsúsító fazonú, remekül kihasználható alapdarab a tavaszi szezonban. Mutatjuk, mit lehet most kapni 8 ezer forint alatt.

hirdetés

Karcsúsító farmernadrág 8 ezer forint alatt

A farmernadrág olyan klasszikus alapdarab, ami jóformán nélkülözhetetlen a tavaszi szezonban, de nem túlzás azt mondani, hogy egy jól megválasztott darab az egész év során csinos alapja lehet az öltözékeknek. A fazontól függően lezser, elegáns vagy éppen nőies is lehet a nadrág, de általában a kiegészítőkön múlik, hogy milyen stílust tükröz majd az öltözék összképe.

Egy bővebben szabott verzió is lehet kifinomult, ha blézerrel és magas sarkú cipővel viseled. Így célszerűbb inkább az alapján dönteni, hogy melyik fazon passzol igazán az alakodhoz. Szerencsére a 2023-as tavaszi repertoár igencsak bőkezű, s habár a szűk szárú farmerek trendje leáldozóban van, még a testre szabott darabok is megtalálhatók a boltok polcain.

Szétnéztünk az üzletek aktuális kínálatában és kiválogattuk azokat a darabokat, amelyek előnyösen formálják az alakot, ráadásul nemcsak nőiesek és divatosak, hanem kifejezetten kényelmesek is. Mutatjuk, hogy milyen karcsúsító darabokat lehet kapni nyolcezer forint alatt.

 

Az első és legfontosabb, hogy nézd meg a derékszabást. Akkor lesz igazán csinos a nadrág, ha a törzs legkeskenyebb területét hangsúlyozza. Homokóraalkat esetén általában elegendő egy mid waist, vagyis közepesen magas verziót választanod, almaalkatúaknak a high waist, már-már mell alá érő fazon javasolt. Ám, ha jelentős pluszfeleslegről van szó, a nagyon magasan szabott, szűkített derekú szabások nem túl előnyösek.

Nem szabad megijedni a széles lábszárszabástól, az A vonalú és a mamafazonú farmernadrágok egyaránt jótékonyan formálhatják az alakot. Érdemes a zsebek méretét és magát a varrást is figyelembe venni a választásnál, hiszen két hasonló fazon is látványosan eltérhet egymástól az apró, finom részleteknek köszönhetően.

Ahhoz, hogy az adott fazon karcsúsító és alakformáló hatással bírjon, a fantáziádra is szükséged lesz. Nem mindegy, hogy mivel viseled a farmernadrágot. A blúzok, az apró részletek és kiegészítők legalább olyan sokat nyomnak a latban, mint a farmer fazonja és szabása.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés