Az elmúlt évek uralkodó tónusaihoz képest kifejezetten sok izgalmat tartogatnak az idei őszi divatszínek, melyek vidámságot, változatosságot visznek az öltözékekbe. Sokáig a földszínek uralták a szezont, a krémes barna és a lágy bézs örök klasszikus ilyenkor, hiszen mindkettő letisztultan nőies, elegáns megjelenést garantál. Ám idén a feltűnő árnyalatok is előkerülnek, melyek elűzik az őszi egyhangúságot.

hirdetés

A nyári divatot az eleven, vibráló színárnyalatok uralták. A tarka minták, és a meglepő színpárosítások uralták a szezont. Az év divatszíne, a lila mellett csúcsra pörgött a rózsaszín, mely a Barbiecore trendnek köszönhető. Ám úgy tűnik, továbbra sem kell elbúcsúznunk az élénk tónusoktól, ezúttal az őszi-téli időszakban is dominanciát élveznek.

Az őszi divatszínek minden szerelést feldobnak

Mint egy vidám karneváli fotgatagban, úgy tobzódnak a vibráló árnyalatok szezon színpalettáján. Az őszi divatszínek rengeteg izgalmas tónus található, melyek most bátran adagolhatók nagyobb ruhafelületen is. Alkalmazhatók ömagukban, vagy akár vegyítheted is őket, a kreativitásnak csak a képzelet szabhat határt. Nyugodtan lehet kicsit játékosabbra venni a figurát, nem gond, ha az élénk árnyalatok egy szetten belül találkoznak.

Lila

A Pantone szerint a lila az év divatszíne, így szinte természetes, hogy az ősz uralkodó árnyalatai között szintén helyet kap. Bármelyik tónusát alkalmazhatod, a pasztelles levendulától kezdve a bársonyos mélyliláig minden előkerülhet. Viszonylag könnyű kombinálni, jól mutat rózsaszínnel, fehérrel, feketével, de akár narancssárgával is összeboronálható.

Rózsaszín

A bájos Barbiecore-t nem kell még elengedni, és a rózsaszín ideje sem járt le. A legnőiesebb színárnyalat a szezonban, ami pillanatok alatt feldobja az összképet és valósággal megfiatalítja a megjelenést. A harsány tónusok mellett előkerül a tavaszi szezonra jellemző babarózsaszín, ami lágyságot csepegtet a szerelésbe. Ám nem feltétlenül kell vele finomkodni, jól mutat zölddel, pirossal, narancssárgával vagy kékkel.

Zöld

A zöld a nyár egyik legnépszerűbb árnyalata volt, a vidám tónusaitól pedig még nem kell elbúcsúzni. Remekül kombinálható például fehérrel vagy rózsaszínnel, de monokróm összeállításként is viselhető.

Piros

A piros szenvedélyes szín, ami nőiességet sugall, az őszi színpalettán pedig kiemelt helye van. Legtöbbször a mélyebb tónusai kerülnek elő, ám idén a legelevenebb árnyalatai is helyet kaphatnak a megjelenésben.

Kék

A kék évek óta az egyik legkedveltebb divatszín, a változatos tónusai pedig szinte minden évszakban felbukkannak A mélyebb árnyalatok mellett a lazúrosabb és a feltűnő színpárokat sem érdemes bevetni, hiszen elképesztő erővel bírnak.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images.

Képek a cikkben: Edward Berthelot / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés