Korábban már úgy tűnt, hogy az igazán meleg télikabátok kezdenek kikopni a divat körforgásából, ám a stílusmixelő trendeknek hála, a vagány és nőies holmik ízléses keverésével újjáéledtek a vastag, téliesített darabok.

hirdetés

Egyidőben kezdett háttérbe szorulni a kényelem és a funkció a nőiesség és a dizájnos megjelenés javára, ám a retró irányzatok fellendülésével visszaszivárogtak az igazán meleg holmik a divat színterére.

Bár a szövetkabátok és a steppelt, vastagon bélelt megoldások jelenleg egyszerre futnak a téli kínálatban, a pufidzsekik már nem csak a sportos vonalon vannak jelen, ahogyan a túlméretezett műszőrme bundák, valamint az irhakabátok sem kizárólag a vintage hangulatú szettekben kaphatnak helyet.

Kép: Getty Images.

 

Amióta divatossá vált a stílustörés és a stílusmix, bátrabban keverhetők egymással a vagány és nőies elemek, ugyanakkor a funkcionalitásra is nagyobb hangsúly kerül, így a valóban meleg, vízlepergetős télikabátok sem sunnyognak már a háttérben.

Ezek a fazonok a legdivatosabbak idén a meleg télikabátok közül: cseppet sem slamposak

A már jól ismert szabások ismét visszatérnek a meleg télikabátok tárházába. A kínálat változatossága nem csupán abban nyilvánul meg, hogy akadnak hosszított, illetve rövid, derékig érő fazonok. A kabátok anyagában, stílusában szintén adódnak eltérések, viszont a mindennapi öltözködésben kevésbé okoz kötöttséget a kialakításuk.

 

A pilótadzseki például tökéletesen passzolhat a hosszú szárú csizmával megspékelt romantikus ruhához, de éppúgy felkapható egy csinos garbós-farmeres szettre.

Inggel, pulóverrel, illetve kosztümnadrággal kombinálva a maszkulin trendvonalat képviseli, ám a sportosabb összeállításokkal szintúgy remekül összefér.

A meleg pufidzseki és steppelt télikabát hasonlóképpen átléphet a sportos megjelenés határvonalán, a divat ráadásul újragondolt fazonkialakításokkal támogatja ezt az irányzatot, hiszen színre léptek a derékban megköthető, karcsúsított, nagy galléros, műszőrmével kombinált változatok is.

A hetvenes évek divathangulatát megidéző irhakabátok és műszőrmével bélelt bőrutánzó darabok a retró szettektől kezdve a letisztult, nőies összeállításokig nagyon sok mindennel jól mutatnak.

Bakanccsal, oversize pulóverrel összeboronálva a hétvégi lazább programokhoz éppúgy remekül passzolnak, de a nőies megjelenést sem zárják ki a derékban karcsúsított, hosszabb szabású kreációk.

A teddy kabátok már jó ideje uralják a téli divat palettáját, ám népszerűségük oka nem csak a plüssmackóra emlékeztető, puha és meleg anyagukban keresendő.

A teddy kabát az a típus, ami egy sportos, edzőcipős szereléshez éppúgy előkapható a szekrényből, mint a hétvégi bulira kiválasztott partiruhához.

A steppelt pufikabátok végre már nem kívülállók a divatban, sőt, meglehetősen sokoldalúan variálhatók. A hosszú és a rövid verziók egyaránt betervezhetők sportosan laza, illetve nőies stílusjegyekkel megbolondított öltözékekbe.

A hosszított fazonokat sokan választják szoknyás összeállításokhoz, amelyben esetleg a csizma divatos kialakítása is dominanciát élvez.

Ugyanígy bátran társítható a bőr- és szövetnadrágos, illetve a konszolidált farmeres összeállítások mellé. A pufidzseki és blézer ma már jó kapcsolatot ápol egymással, de még egy vagány, lezser szett is nőiesebbé tehető a színek összhangjával.

A hosszú, vastagon bélelt kabát alatt a miniszoknya sem lesz lenge viselet, hiszen meleg védelmet kapnak a lábak. Az efféle stílusmixek által a kényelmi szempontok ismét felértékelődnek a téli divatban, ami jó hír a fázós típusoknak, illetve azoknak, akik szívesen váltogatják, esetleg keverik egymással a lezser és nőies trendelemeket.

Az igazán meleg télikabátok tehát már nem jelentenek stíluskorlátot, a választék igencsak széles, így rengeteg alternatívájuk akad a hideg hónapokra.

Kiemelt képek: Edward Berthelot/Getty Images.

Képgaléria képei: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés