A pilótadzseki már-már bebetonozta magát a téli divatba, lassan minden decemberben előkerül. A szőrmével bélelt aviátorkabát sokak kedvence, hiszen sokoldalúan variálható, és jól összefér a retró stílusmixekkel. Bár alapvetően vagány, képes megtalálni az összhangot a nőies öltözékekkel, ugyanakkor roppant meleg és sok pufidzsekivel ellentétben, jól védi a derekat a hidegtől. Idén a színesebb variációk is népszerűek a klasszikus fekete-barna fazonok mellett, melyek feldobják az összképet a borongós, szürke napokon.

hirdetés

A vastag szőrmével bélelt kabátka először az 1940-es években bukkant fel. Ekkoriban még csak a pilóták viselték, innen is ered a neve. A puha bélés kellően melegítette őket repülés közben, ezért mondhatni, uniformássá vált a számukra. Legtöbbször bőrből készítették, ezért strapabíró volt, akár évekig lehetett nyúzni egy-egy dzsekit anélkül, hogy megkopott volna.

Mivel egy roppant praktikus és feltűnően vagány kreációról van szó, ezért apránként beszivárgott az utcai megjelenésbe. Eleinte csak a férfiak viselték, ám a hetvenes évek derekán már a nők is szívesen öltötték magukra a puha bőrből szabott kabátot a téli szezonban. Az évtized bohém fazonmegoldásai jól mutattak a laza dzsekivel, amit azóta is sokan azonosítanak a hippi megjelenéssel.

A pilótadzseki játékos bohémsággal ruházza fel a szerelést

Az elmúlt években sem távozott a felkapott trendek közül az aviátorkabát, csak egy kicsit háttérbe szorult. Ám a vintage divathullám hátszelével most újult erőre kapott, és rengeteg üzlet kínálatában bukkant fel. Mivel nem egy pillanatnyi, könnyen elillanó irányzatról van szó, ezért megéri beújítani egy fazont, ami manapság főként bőrutánzó anyagokból készül. Igazán sokoldalú, például jól mutat a nőiesebb összeállításokban. Szoknyával, ruhával egyaránt kombinálhatod, ám a sietősebb napokon a farmeres, bakancsos összeállításokat szintén képes megfűszerezni.

A fekete mindig előkerül télen, az ilyen alapdarabokból álló összeállításokat pedig nagyszerűen felpezsdíti a szőrmés dzseki. Ha a sötét tónust túlságosan komornak találod, akkor egy vidám színű kabátot válassz hozzá.

 

A fekete és fehér kombinációja sem válik unalmassá, ha a megfelelő fazonokat variálod. A pilótadzseki már önmagában egy sikkes divatesszencia, bőrhatású nadrággal, kötött garbóval összeboronálva pedig elképesztően vagány lesz az összkép.

A kiegészítőket kedvedre cserélgetheted, az edzőcipő helyett jöhet a chunky csizma vagy a vagány bakancs. Az elegáns stílus kedvelői magas sarkú csizmával házasíthatják össze a divatos pilótakabátokat.

 

A szezonban a legmenőbb darabok bézsben vagy más krémes árnyalatban pompáznak. A világos kreációkat érdemes vidám színekkel esetleg letisztult feketével variálni, ám a monokróm eleganciával sem lőhetsz mellé. Az efféle összeállításokban is jól mutat a pilótadzseki.

 

A hetvenes években sokan viselték szoknyával, egészruhával az aviátorkabátot. Az ilyen szettek ismét előkerülhetnek, bájosan bohém lesz a végeredmény.

A színes kabátok úgyszintén szóba jöhetnek, idén nagyon vidám a téli kínálat. A derűs tónusok feldobják a túlságosan egyhangú színpalettát, feltűnő árnyalatokkal variálva pedig sokkal izgalmasabbá teszik a megjelenést.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Képek a cikkben: Edward Berthelot / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés