Nincs olyan ruhafazon, amit feltétlenül kerülniük kellene a kis termetű nőknek, de nem árt rászánniuk magukat néhány öltözködési kompromisszumra, hogy elkerüljék az alaktorzító hatást.

Bizonyos szabások másképp működnek az alacsony termetű nőknél, még akkor is, ha nincs rajtuk súlyfelesleg. A lezser, bő felsők, illetve a trottyos és bokavillantó nadrágok optikailag összenyomhatják az alakjukat, ha óvatlanul passzítják össze a különféle darabokat.

Persze tudjuk, hogy a magas sarkú cipő, a magasra tűzött konty, és a kalap megnyújtja az alakot, de nem túl életszerű, minden nap ilyen kiegészítőket és frizurát viselni. Sokkal célravezetőbb kitapasztalni a divatos ruhafazonok pozitív és negatív értelemben vett alakformáló hatásait, és ezekre alapozva felállítani egy követhető szabályrendszert.

A videóban a szezon divatos slágerdarabjai szerepelnek, mint például a húzott derekú nadrág, a bokavillantó répafazon, vagy a spagettipántos miniruha. Ezekkel szemlélteti Dearly Bethany, hogy milyen sokat számít egy olyan apró mozzanat, ha a pólót behúzod a nadrágba, ahogyan az is, hogy milyen kiegészítőket rendelsz a szettedhez.

Alaknyújtó tippek nyárra

A három legfontosabb alapszabály:

  • A felsőt érdemes mindig behúzni a magas derekú nadrágba.
  • A monokróm színhatású öltözék megnyújtja a test vonalát, ezáltal karcsúsítja is az alakot.
  • A ruhaminták, a kiegészítők, valamint a szabásvonalak terén is ajánlott elkerülni a vízszintes és szélesítő vonalakat.

 

A hosszanti csíkozású nadrág megnyújtja az alakot, éppúgy, mint az egymáshoz közel álló, semleges színek, melyekre az első öltözék épül. A sötét árnyalatokból álló öltözék slankítja viselőjét, ám a garbós ujjatlan ellensúlyozhatja ezt a hatást. Hogy ez ne fordulhasson elő, egy-két V-alakú, hosszan lelógó nyaklánccal kiküszöbölhető a szélesítő hatás.

A mellkason átdobós táskát ideje elfelejteni, hiszen szó szerint keresztülhúzza az alakhosszító törekvéseket. Érdemes inkább válltáskára, vagy kézi szütyőre váltani. A nude tónusú, kockasarkú szandálok és cipők nemcsak hosszabbnak mutatják a lábakat, hanem valamivel kényelmesebbek, mint a tűsarkú lábbelik, ezért mindennapos viseletre is alkalmasabbak.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés