A kétezres évek elején a nyakba akasztható top volt a legmenőbb divatsláger. Ám nem csak a felsőrészeket gazdagította ez a nyakpántos szabás, hanem a ruhafazonok esetében is igen nagy népszerűségre tett szert. A nyári divat ismét a húsz évvel ezelőtti trendekből inspirálódik, így ez az elfeledett, nőies darab is a kínálatot gazdagítja.

hirdetés

A nyaknál megköthető ruhadarabok trendjét még Marilyn Monroe indította el a híres fehér ruhájával. Az 1955-ben megjelent Hétévi vágyakozás című filmben a színésznő egy nyakba kötött, derékhangsúlyos kreációt visel, ami az egyik pillanatban sejtelmesen fellibben. A jelenet annyira híressé vált, hogy még azok is ismerik, akik nem látták a vígjátékot.

Marilyn a fehér, nyakba akasztható ruhával hatalmas trendhullámot indított el, hiszen ez a szabás nagyszerűen hangsúlyozta a derekát, és szépen kiemelte a dekoltázsát. A pántok V-alakban kapcsolódtak egymáshoz hátul, a nyakánál, így a fazon formálta a melleket, mégsem volt túlságosan merész.

A tervezőket is megihlette ez a fazonkialakítás, ezért egyre többször jelent meg a nyakba akasztható top vagy ruha a kifutókon. A kétezres évek elején újra szárnyra kapott  trend, és akkoriban futott fel csak igazán, a kor népszerű botrányhősének, Paris Hiltonnak köszönhetően. A szőke örökösnő imádta a minél kevesebbet takaró, merész ruhadarabokat. A nyaknál megköthető darabok pedig kiemelték a dekoltázsát, így gyakran viselte az efféle divatos megoldásokat.

A nyakba akasztható top szépen formálja a felsőtestet

A jól ismert nyári felsőrészek mellett felbukkant a palettán a megkötős felső, ami sokkal színesebb formában tért vissza. A mélyen kivágott kreációk továbbra is jelen vannak, ám a mindenféle pántokkal, valamint magasabb nyakrésszel kiegészített topokat egyaránt elcsíphetjük.

A nőies egészruhákat sziluettjét is felpezsdíti a V-vonalú, nyakpántos dekoltázs. Ez a vonalvezetés egyértelműen megnyújtja a felsőtestet, és szép formát ad a melleknek. Kis és közepes méretű keblek esetén egyaránt ízlésesen bevethető, az átlagosnál nagyobb ciciknél a mélyebb kivágás gondot okozhat. A mélyen dekoltált darabok megnehezítik a melltartó viselését, ezért a finomabb kivágásokat érdemes keresni.

 

Visszafogott formában is megjelenhet a kivágás, az átlapolt megoldás igazán esztétikus, és remekül karcsúsítja a vonalakat.

 

A kisebb melleken is csodásan mutatnak ezek a felsőrészek, az alacsony termetű nők számára pedig kifejezetten előnyös a nyújtott V-kivágás, amely optikailag hosszítja a test vonalát. Ha pimaszul kacér a dekoltázs, az egyensúly megőrzése érdekében érdemes hosszú szoknyával, vagy nadrággal kombinálni az efféle topokat.

 

A hagyományos, Monroe inspirálta felsőrészeken kívül szép számmal találhatunk nyaknál rögzített, garbópántos kreációkat, amelyek teljesen befedik a mellkast. Bár ezek a variációk sokkal többet takarnak, így ideálisabbak a mindennapokra, ez a fazon nagyobb mellek esetén könnyedén tömbösítheti a felsőtestet, ahelyett, hogy előnyösen karcsúsítaná.

 

A garbó szerelmeseinek nyáron sem kell lemondania a magas nyakú felsőkről, hiszen idén előnyt élveznek a zárt nyakú topok. Ezeket az ujjatlan fazonokat nagyon könnyű ízlésesen és elegánsan variálni, hiszen a midiszoknyákkal, blézerekkel, kosztümszoknyákkal, és hosszított szabású rövidnadrágokkal egyaránt jó barátságot ápolnak.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images.

Képek a cikkben: Jeff Kravitz, Jeremy Moeller, Edward Berthelot, Thomas Niedermueller / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés