A nyári melegben olykor nehéz egyszerre megvalósítani a praktikus és csinos öltözéket, de akadnak olyan egyszerű, jól szabott kreációk, melyek mindkét elvárásnak eleget tesznek. A trendek között van pár sikkes, nőies fazon, amit szerencsére könnyű kombinálni, így remekül megállják a helyüket mindenhol. Ezek közé tartozik a tube dress, vagyis a csőruha, ami sportos és elegáns stílusban úgyszintén jól mutat.

hirdetés

A klasszikus tube dress vagy csőruha egy pánt nélküli, rugalmas pamutanyagból készült dressz, ami teljesen ráfeszül a test vonalaira. Az eredeti szabást már többször továbbgondolták a tervezők, pánttal, különféle kivágásokkal látták el az alapfazont. A felújított verziók sokkal praktikusabbak, nem csúszkálnak le, így nem okoznak kínos pillanatokat viselőik számára. Az efféle kreációk az utóbbi időben szinte ellepték az üzleteket, a nők pedig valósággal rajonganak érte.

A csőruha testre simuló kialakítása sokakat elriaszthat, hiszen kiadja az apróbb felesleget. Ám a vastagabb pamutanyag és a lazább szabás kombinációja ezt remekül orvosolja. Ebben az esetben a kreációk nem feszülnek rá teljesen a testre, és kevésbé adják ki az apróbb pocakot vagy a csípő körüli felesleget. A ruha alakformáló hatással úgyszintén rendelkezik, ezt a legkönnyebben a különféle mintákkal lehet elérni.

Sportos, elegáns stílusban is jól mutat a csőruha

A bézs szín idén nagyon népszerű, a márkák pedig csőruhákat is kínálnak bőven ebben az árnyalatban. Bár ez a tónus könnyen kombinálható, nem árt vigyázni a különféle verzióival, a nem megfelelő tónus ugyanis sápaszthatja az arcot. Egy ilyen ruha bármilyen kiegészítővel jól mutat, világos és neonszínekkel egyaránt összeboronálható.

 

A csőruha egyszerű darab, ezért rosszul kombinálva könnyedén unalmassá válhat az összkép. A színek játékával izgalmat csepegtethetsz a szerelésbe. Idén nagyon divatos a zöld, de porondon van a lila, rózsaszín és a sárga. Ha merészebb vagy, akár három-négy árnyalatot is keverhetsz.

 

A trükkös szabásvonallal ellátott darabok kifejezetten praktikusak, hiszen szépen formálják az alakot, karcsúsítják a sziluettet. A mintás darabokat nem kell túlbonyolítani, minimál stílusban szintén jól mutatnak.

 

A vízszintes csíkos darabok roppant népszerűek, bár nem árt velük vigyázni, mivel széthúzhatják az alakot. A csíkozásra érdemes odafigyelni, ám a megfelelő kreáció igazán csinossá teszi a megjelenést. Nem kell túlbonyolítani a szettet, elég, ha egy papuccsal, szandállal vagy edzőcipővel kombinálod.

 

A változatos anyagfelhasználás táplálja a csőruha izgalmas sokszínűségét. A kötött, horgolt holmik nem először bukkannak már fel a nyári divatban, a hetvenes évek nagy kedvencei bohémmá, játékossá teszik az összképet. Akár egy övvel is feldobhatod a megjelenésed, ami karcsúsítja a sziluettet.

 

A pamut mellett már csipkéből, szaténból is készülnek csőruhák, melyek egy fokkal már elegánsabbak. Éppen ezért ideálisak különleges alkalmakra. Nem kell őket túlbonyolítani, már önmagukban látványosak, elég kiegészíteni egy szandállal és kistáskával.

 

Az egyszerű, pánt nélküli szabásvonal sem lesz unalmas, ha megfelelő darabokkal variálod. Egy csinos cipő, látványos táska, esetleg kendő a hajba máris feldobja a visszafogott egészruhát.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images.  

Képek a cikkben: Edward Berthelot / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés