Akár tiszta selyem, akár csak utánzat, a kendő idén minden formában középpontba kerül. Kiemelkedő stíluselemmé avanzsál a kiegészítők között, hiszen a nyakba vagy hajba tekerve, a táskára, övre applikálva, de még lazán, a vállon átvetve is garantáltan sikert arat színes vidámságával. Most ahhoz adunk tippet, hogyan viseld a nyakadban a lenge kis darabot: igazán nem bonyolult a megkötése.

hirdetés

Elég csak halkan megjegyezni egy társaságban, hogy ennek vagy annak a nőnek milyen szuper a stílusa, biztos, hogy valaki azonnal felhördül: persze, mert biztosan kőgazdag, könnyű neki!

Egyrészt, ez gyakran egyáltalán nem fedi a valóságot, mert a jó megjelenés sokkal inkább az összhang megteremtésén, és nem a drága holmikon múlik, másrészt, sokszor olyan apró részletek, kiegészítők ragadják meg az ember figyelmét, melyek bárki számára olcsón beszerezhetőek, és egy kis leleményességgel a legszimplább szettre is feltehetik a koronát.

Ami még ilyenkor el szokott hangzani: biztos jó sok ideje van, hogy így kirittyentse magát! A stílus szempontjából azonban, nem a ráfordított idő számít, hanem a harmóniához való érzék, és igen, néha kell egy kis trükközés, ami legtöbb esetben pár percet vesz csupán igénybe, és könnyedén elleshető, megtanulható.

Ilyen például a kendő viselése…

Sőt, a megkötésének technikája, ami sokféleképpen beültethető az öltözékbe. Szinte mindenkinél akad otthon egy ilyen tavaszias kis nyaksál, de csak nagyon kevesen tudják úgy érvényesíteni a megjelenésükben, hogy még az egyszerű szettet is fellendítse, akár a színvilágával, a mintázatával, vagy az elhelyezésével.

Nem a pénzen múlik, és nem is bonyolult, ha finom pasztellszínű blézer és ruha mellé felbiggyeszt egy domináns kendőt az ember lánya, és még csak az időbankját sem fosztja ki ez a művelet. Pillanatok alatt nőiesebbé, kifinomultabbá, izgalmasabbá teszi a küllemet!

Pár apró mozdulat a megkötése, cseppet sem bonyolult

Ez a sikkes, ötven feletti hölgy sokat tud a kendőkről, gyakran viseli őket. Pasztellrózsaszín ingéhez és nadrágjához egy klasszikus mintázatú, finom kiegészítőt választott, és azt is megmutatja, miként kötötte meg úgy, hogy ne csúszkáljon a nyakában, és igazán mutatós legyen.

A második verzió a sokak által ismert megkötési mód finomított, ízlésesebb változata, ami szintén pár perc alatt összehozható, a legnagyobb sietségben is. Még magas nyakú pulóverrel kombinálva is jól mutat a kendő, igazi stílusfűszer az öltözékben.

Néha a legegyszerűbb dolgok pezsdítik fel legjobban a szettet, ami letisztult alapdarabokból is állhat, a lényeg a részletek összecsengésén múlik. Egy élénkebb árnyalatú kendő színblokkokkal tarkított szerelésbe éppúgy belekerülhet, pusztán arra kell ügyelni, hogy háromnál több tónust ne alkalmazzon az ember, és a nagyobb színtömbök a nyaksál mintázatában úgyszintén visszacsengjenek, apró részletekben.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés