A téli időszakban szinte naponta előkerül a kötött pulóver és a kardigán, de bármennyi sorakozik belőlük a szekrényben, egyszerűen képtelenség annyi fazonvariációt összevarázsolni, hogy a hideg szezon végére ne unna rájuk az ember. Talán te sem tudtad, de bizonyos darabokról több bőr is lehúzható, és nem csak azzal, hogy mindig más-más öltözékbe emeled be őket. A trükk abban rejlik, hogyan veszed fel a kiszemelt kreációt, hiszen egy kis fantáziával könnyen csavarhatsz egyet a dolgon.

hirdetés

Lehet, hogy kiskorodban te is elvétetted olykor az öltözést, és fordítva vettél fel ezt-azt, de a figyelmes felnőttek mindig rendre intettek. Bár a nadrágok esetében nem túl szerencsés egy ilyen hiba, de a bővebb pulóverfazonoknál, vagy a gombos kardigánoknál igenis megbocsájtható, ha nem úgy öltöd őket magadra, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Végül is, ki mondta, hogy a nyakkivágás nem kerülhet a derékrészre, és a gombsor nem mutat jól hátul? Na, ugye!

Néhány egyszerű trükk, amitől teljesen más lesz a megunt pulóver vagy kardigán

A divat már nem igazán ragaszkodik a régi beidegződésekhez, így kreatívan lehet játszadozni a különféle szín-, minta- és fazonvariációkkal. Ám nem csak ebben engedékeny, hanem a megszokott ruhaviselési sémák felett is hajlamos szemet hunyni, gondolj csak a pár évvel ezelőtt népszerűvé vált hurkolt övmegkötési mániára, amikor a praktikus övbújtató lényegében feleslegessé vált.

Ma már a sálat is ezerféleképpen lehet hordani, és tényleg egészen más stílussal bolondítja meg az öltözéket, ha nem csak hányavetin magára dobja az ember, hanem trükkös megkötési technikákkal teszi izgalmassá. Most a pulóvereken van a sor, hogy bebizonyítsák, igenis sokoldalúan viselhetőek, és átalakítás nélkül éppúgy meglephetnek minket.

Az első videó főszereplője egy szimpla, V-nyakú, rövid szabású kötött pulcsi, ami hipp-hopp ejtett dekoltázsú fazonná változik, ha megfordítod úgy, hogy a derékrésze kerüljön felülre.

A második alakváltoztató egy bordázott, testre szabott kardigán, ami elöl gombokkal záródik. Mi a teendő, ha így már meguntad? Gombold ki, X-alakban vesd át magadon, és hátul, a derekad mentén fogd össze egyetlen gombbal. Szupernőies átlapolt felsőt nyerhetsz ezzel a trükkel, persze, nyúlós anyaggal nem érdemes kísérletezni, mert elveszítheti a formáját.

Bár most még hideg van a hátul nyitott topokhoz, a következő fortélyt érdemes eltenni a tarsolyodba, hogy tavasszal előrukkolhass vele: vedd fel fordítva a kardigánt, hátul egy-két gombbal rögzítsd magadon, és tűrd be a magas derekú nadrágba. Divatos csónaknyakú, mély hátkivágású szvetterrel gazdagodhatsz, ha leköveted ezt a pár mozdulatot.

Ha van olyan hosszított vonalú kardigánod, ami pechedre kilóg a kabátod alól, egyszerűen csak fordítsd meg magadon a fazont: a nyakrész felől dugd bele a karjaidat az ujjakba, ezáltal egy rövidebb, vízesésszabású darabot fogsz kapni, amit átvethetsz magadon, akár egy stólát.

Ezeket az egyszerű trükköket bármikor bevetheted, ha a kötött anyag bírja a strapát, és nem bolyhosodik ki, vagy válik formátlanná.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés