Egy mutatós kis kendő aranyat ér a kiegészítők között, hiszen sokoldalúan viselhető, és még egy snassz öltözéket is képes nőies szintre emelni. Ráadásul roppant kreatívan variálható, és – hacsak nem a tiszta selymek közül válogatsz – olcsón beszerezhető.

hirdetés

Az elmúlt években mindenféle módon divatos volt a kendő: hajba, nyakba, derékra, csuklóra, táskára kötve egyaránt találkozhattunk stílusos darabokkal. Idén változott a trend, és új sikk hódít: félvállra terítve, övvel összefogva nyert új értelmet ez a régi kiegészítő elem, mely ebben a formában eleganciát csempész az utcai öltözékekbe.

Trendi látványelem lett a kendő: így hordják most az influenszerek

A színes kendőknek nem sok funkciója akad a szezonban, illetve egy mégis: a luxuselegancia hatását keltik az öltözékben. Az Instagramra feltöltött outfit-fotók alapján az idei mottó a következő: vedd félvállról! Mármint a kendőt, és lehetőleg ne a megjelenésedet.

Ez a darab most afféle stílusfűszer, mely felteszi a pontot még a soványka i-re is. Magyarán, nincs olyan egyszerű szett, amit ne tudna minimum franciásan sikkessé tenni, mintha épp egy magazinból lépne ki az ember.

Ehhez igazán nem kell stílusszakértőnek lenni, csak ki kell választani egy kendőt, ami színben harmonizál a viselt ruhadarabokkal, vagy a további kiegészítőkkel, vállra kell csapni, övvel rögzíteni, hogy mozgás közben se csússzon el a helyéről, és voilá, máris nőiesebb az összkép.

Szintén jó trükk, ha a blézer gallérja alatt vezeted el a kendőt, amivel egyben fixálod is. Drámai hatást érhetsz el vele, ha kontyba tűzött frizurával, illetve magassarkúval és finom ékszerekkel kombinálod a vállkendőt.

Válassz egy közepes, vagy nagyobb méretű, színpompás kreációt erre a célra, amit turkálóból éppúgy beszerezhetsz. Ha a kendő feltűnően mintás, a többi kiegészítő legyen visszafogott.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés