Bár a téli idő még bármikor visszaköszönhet, érdemes előre felkészülni a tavaszra néhány kiegészítővel, a kendő viselését illetően például új trend formálódik, így érdemes beújítani pár darabot.

hirdetés

A nyakba köthető kendő remekül működik stílusfűszerként, vagy éppen színesebbé teheti a szimpla szetteket, ezt a tulajdonságát pedig ki is használja a divat, sőt, idén új trend van alakulóban.

A maszkulin stílus és a hatvanas évek irányzata a figyelem középpontjába helyezi a sálkendőket tavasszal. Visszatér a kisebb méretű cicakendő, aminek ugyan nincs nagy funkciója, de elképesztően jól mutat az átmeneti öltözékekkel. Csakúgy, mint a hatvanas években, most is a nőiességet szolgálja, az inggallér alatt, vagy a pulóver nyakánál lazán megcsomózva kerülhet a nyakba.

A nőiességet és a retró hangulatot támogatja idén a kendő: az új trend szerint így a legsikkesebb

Talán nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a francia sikk kedvenc kiegészítőjeként tér vissza a divat színterére a kendő, sőt, az egyik leggyakoribb stílusfűszer lesz tavasszal. A színharmónia része lehet az öltözékben, vagy élénk színfoltként működhet a semleges tónusok mellett.

Ami a kendő megkötését illeti, a szimpla nyakkendőstílus lesz a módi, de egyéb módokon is cifrázhatjuk a népszerű kiegészítő dizájnját.

Csomózás helyett masnit, bokrétát alakíthatunk ki pár egyszerű mozdulattal, a maszkulin stílusba átemelt dandy sikk alapján pedig sálgallért készíthetünk belőle a nyakunk körül. Ehhez egy selyemfényű, színesebb anyagot érdemes választani, melynek árnyalatai feldobják az öltözéket.

A francia módi szerint a gyönysor szintén szerepet kaphat a kendő viselésekor, az új trend elsütéséhez azonban nem muszáj rögtön Chanel kiegészítőkre beruházni.

Csak fogj egy finomabb, szofisztikált stílusú kendőt, kösd meg a videóban látottak alapján, végül rögzítsd egy klasszikus gyöngysorral, ami nem túl hosszú, hanem pont a nyak ívét követi.

A közepes és nagyobb méretű kendősálaknak szintén hasznát veheted tavasszal, a most divatos, női öltözékekben felbukkanó nyakkendőt éppúgy helyettesítheted egy méretesebb, lazán megkötött darabbal.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés