Csakúgy, mint a zenei fronton, az öltözködés terén is meghatározóak a retró divatirányzatok, így számos múltbéli fazonnal találkozhatunk az üzletekben. A nosztalgikus elemek nem csak arra a generációra gyakorolnak nagy hatást, amelyik jelen volt ezeknek a trendeknek az első fellángolásánál, hanem a mai fiatalokat is megnyerték maguknak. Egyre többen döntenek úgy, hogy a harminc-negyven évvel ezelőtti irányzatok alapján állítják össze az öltözékeiket.

hirdetés

A nyolcvanas-kilencvenes évek kedvelt fazonjai már jó pár éve mindig belopják magukat az aktuális trendekbe. Az elmúlt szezonokban olyan nagy kedvenceket köszönhettünk újra, mint a haspóló, a mamafarmer vagy a vödörkalap. A letűnt korok divatjai az inspirációszikrák széles tárházát nyújtja a tervezőknek, akik nem csak felmelegítik, hanem újragondolják a korábbi irányzatokat.

Az előző szezonban a diszkókorszak nagy kedvencei bukkantak fel a kifutókon, így többek között a sokoldalú kordbársony is visszatért a ruhatárba. Ám a mikrotrendek közül szintén érdemes szemezgetni, hiszen számos ötvenes-hatvanas évekbeli ruhadarabbal, kiegészítővel találkozhatunk, amelyek autentikus vonalvezetéssel épülnek be a modern megjelenésekbe.

A retró divatirányzatok már a fiatalabb generációt is meghódították

A mostanában uralkodó trendek mellett az előző korokra jellemző darabokból is szívesen merít a fiatalabb generáció. Elég csak a népszerű üzletek tinédzsereknek szánt kínálataira gondolni. Sokan annyira megkedvelték a vintage hangulatú fazonokat, hogy a teljes szettjüket a múltidéző daraboknak szentelik.

Ez a fiatal stílusblogger az ötvenes-hatvanas évekre jellemző, nőies szabású egészruhákba szeretett bele. Bár hasonló szabások felbukkannak az üzletek kínálatában, a teljesen korhű kreációkból csak kevés akad, ezért nagyon sokszor ő maga tervezi és varrja meg a vintage ruhacsodákat.

Vintage stílusú kiegészítőkkel is szívesen megbolondítja a szereléseit, az ötvenes évekből átemelt kreációkkal pedig nagyszerűen ki tudja hangsúlyozni nőies vonalait.

A hatvanas-hetvenes években igazán elterjedt volt a különleges anyaghasználat, és a merészebb minták kombinálása. Ezt Maddi is rendszeresen megjeleníti az öltözékében.

Az igazán retró fazonok sem hiányozhatnak a gyűjteményéből, így a bő szárú nadrágokat és kötött mellényeket is szívesen variálja.

A múltbéli divatirányzatokat nagyon nőies és izgalmas formában sikerült beültetnie a ruhatárába, így cseppet sem keltenek avítt hatást a különleges öltözékei.

A fiatal lány egyre népszerűbb a közösségi médiában, sokan csodálják őt a kreativitása miatt. Nagyszerűen megtalálta az egyensúlyt a retró divatelemek és a modern vonalvezetések között, ennek köszönhetően minden kedvence megállja a helyét a mai divatban.

Kiemelt kép: stylewithmaddi / Instagram. 

  • Megosztás:
hirdetés