A telt modell karcsúsító öltözködési trükkjei aranyat érnek! Zseniális érzékkel kombinálja a divatos fazonokat és előnyösen alakítja szettjeit, pedig csak apró, egyszerű praktikákat alkalmaz.

hirdetés

Manapság nem csak a kifutókon tapasztalható a változás, az online platformok szintén a pozitív testképet erősítik, egyre több blogger, influenszer és modell mutatja meg, hogy a nőiességet nem súlyban és centikben kell meghatározni. Szerencsére már nem ritka, ha telt modell mutatja be az aktuális divatot a magazinokban, kampányokban, ahogy a divatbemutatók is igyekeznek hangsúlyt helyezni a női test sokféleségére.

Sokan azt gondolják, hogy a legújabb trendek és a legmenőbb holmik kizárólag karcsú, vékony alakon mutatnak jól. A divat azonban nem korlátoz senkit a testsúlya alapján, pusztán lehetőségeket kínál. A sikkes, stílusos megjelenés kulcsa leginkább abban rejlik, ki hogyan viseli az adott fazonokat, milyen kombinációkkal teszi előnyössé a testalkati adottságait figyelembe véve.

Minden sziluett más, éppen ezért nem csak a megfelelő fazon kiválasztása, hanem az összeboronált ruhadarabok és kiegészítők egysége, a színek és minták elhelyezése, valamint a testvonal előnyös tagolása is rengeteget számít annak érdekében, hogy valóban harmonikus, nőies legyen az összkép. A karcsúsító összhatás könnyedén elérhető, nem kell nagy trükközésre gondolni, a fazonok kombinálásában, viselésében rejlik a kulcs. A telt modell fotóiból rengeteg inspirációt lehet meríteni, a videóiban pedig szuper öltözködési praktikákat oszt meg követőivel.

A telt modell gyönyörű, nőies és stílusos

Marcela Baccarin szívügyének tartja, hogy a testpozitív szemléletet minél szélesebb körben jutassa el az emberekhez. A gyönyörű modell nem titkolja súlyát, bátran mutatja meg alakját, ezzel pedig sokakat inspirál az önelfogadásra. Habár leginkább fotómodellként dolgozik, nagyon büszke arra, hogy a São Paulo Fashion Weeken az emelvényen vonulhatott. Úgy gondolja, hogy az álmokról soha nem szabad lemondani, s egyáltalán nem a ruhaméret az, ami meghatározza a nőiességet.

Minden alkalommal bebizonyítja, hogy az aktuális trendek bárki számára elérhetők. Imádja a divatos, nőies, csinos holmikat, csupán apró trükköket vet be annak érdekében, hogy a trendi cuccok tökéletesen mutassanak az alakján. Telt alkat esetén sokan inkább takargatni szeretnék magukat, nem akarják előtérbe helyezni a pluszkilókat, a kiálló pocakot vagy a szélesebb combokat.

A modell egészen más praktikát alkalmaz az öltözködésében. Minél inkább takargatni szeretnénk valamit, annál inkább felhívjuk a figyelmet az elfedni kívánt területre. Marcela éppen ezért hangsúlyozás és a figyelemelterelés praktikáját alkalmazza, vagyis öltözékeiben mindig a karcsúbb területekre helyezi a fókuszpontot. Nem ügyeskedik nagy optikai illúziókkal,  mégis mindig lehengerlően fest a divatos, stílusos szettekben.

Nem száműzi a ruhatárából a dögös crop topokat, a nagyobb mintákat és a feszülősebb holmikat sem. A százkilós modell pontosan tudja, hogy miként trükközzön a látványosabb fazonokkal annak érdekében, hogy tökéletesen passzoljon adottságaihoz az összeállítás. Leginkább a derékvonalra helyezi a hangsúlyt, gyakran visel aszimmetrikus darabokat, valamint fokozott figyelmet fordít arra, hogy az öltözködésével optikailag nyújtsa a lábait.

Szuper öltözködési tippjeit imádják az interneten

Nem csupán fantasztikus stílusfotóival igyekszik inspirációt adni követői számára. A plus size divat aprócska trükkjeit videókon keresztül is szemlélteti. Az általa készített anyagokból valóban sokat lehet tanulni, hiszen amellett, hogy szemlélteti a csinos, nőies eredményt, a hibákra éppúgy felhívja a figyelmet.

A derékvonal hangsúlyozását nagyon fontosnak tartja. Teljesen mindegy, hogy az ember száz kiló, vagy éppen hatvanöt. Senkinek nem áll jól, ha a legszélesebb területre kerül a fókusz, a nadrágra rálógó, éppen a csípővonalig érő blúzok látványosan rövidítik a lábakat, ezáltal összetömörítik a sziluettet. A karcsúbb megjelenés érdekében nem muszáj alakformáló alsó öltözéket viselni, csupán egy kissé át kell alakítani a szettet, s voilà, máris sokkal csinosabb az eredmény. Marcela végig ugyanazokat a ruhadarabokat viseli, a praktikáknak köszönhetően azonban úgy tűnik, mintha pár centivel keskenyebb lenne a sziluettje.

A legapróbb stílusrészletekre is figyel, a kiegészítőkkel is mesterien trükközik. Az öv, néhány ékszer és a jól megválasztott cipő éppúgy hozzájárul az előnyös összhatáshoz. Telt alkata egyáltalán nem hátráltatja a nőiesség hangsúlyozásában. Sokszor egy kevésbé kontrasztos cipő, egy magasabb sarok vagy talpkialakítás, valamint a natúr ékszerek és részletek határozottan megnyújtják a sziluettet, karcsúbbnak láttatják a vonalakat.

Kiemelt kép: Marcela Baccarim/marcelabaccarim/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés