A Chanel ütős kezdéssel rázta fel a közönséget, hiszen Grace Kelly unokája, a 35 éves Charlotte Casiraghi lovagolt végig a kifutón. Ám nem csupán ez az emlékezetes show-elem tette különlegessé a bemutatót, a tavaszi-nyári kollekció ugyanis retró stílusban hozza vissza az előkelő sikket.

hirdetés

Már a bemutató előtt sejteni lehetett, hogy Grace Kelly 35 éves unokája, Charlotte igencsak nagy szerepet kap majd, hiszen a Chanel Instagram-oldala csak úgy hemzsegett a monacói hercegnőről készült videókban.

Amellett, hogy Grace Kelly szépségéből és kelleméből is bőven jutott unokájának, ő maga egy személyben testesíti meg a klasszikus értékeket és a modern nőiesség vonásait. A monacói uralkodóház tagja nem egy tipikus előkelőség, az elegancia és a vagányság izgalmas kombinációja jellemzi stílusát, így érthető, hogy amint belemerült a modellkedésbe, a Chanel szinte azonnal lecsapott rá.

A Grimaldi-ház tagjaként régóta erős kötelék fűzi a francia divatházhoz, a lezser nőiességen alapuló repertoárjában mindig is nagy szerepet töltött be a Chanel. Tavaly nagykövetének választotta Charlotte-ot a márka, és meg kell hagyni, tökéletesen képviseli a klasszikus eleganciát modern elemekkel keverő sikket, kifinomult, nőies, arisztokrata stílusával remekül passzol a cég arculatához.

Bár nem mindennapi látvány, hogy egy lóval vonuljanak végig a kifutón, az már kevésbé meglepő, hogy Charlotte Casiraghi ezt hihetetlenül nőiesen és magabiztosan tette meg. Az uralkodói családokban alapvetően jellemző, hogy első számú hobbiként a lovaglást választják, Grace Kelly unokája pedig rendkívül tehetséges lovas és műugró.

Bár vagány belépője figyelemfelkeltő, hangulatfokozó elem volt, ami teljes mértékben elérte célját, ami azt illeti, nem lopta el a show-t a tavaszi-nyári kollekció bemutatóján, csupán megteremtette hozzá a méltó reflektorfényt.

Grace Kelly unokája lóháton hozta a hírt, hogy a Chanel nagy klasszikusai visszatértek

A Chanel tavaszi-nyári kollekciója tökéletesen igazodik a legújabb trendekhez, pedig látszólag csupán leporolta a régi nagy klasszikusait. Idén a hatvanas-hetvenes, sőt, a nyolcvanas-kilencvenes évekből egyaránt szívesen merít ihletet a divat, ám a francia divatház esetében a korábbi sikerfazonok szinte tálcán kínálták önmagukat. A modern businessvonal lezser eleganciája a klasszikus Chanel-anyagokkal, -mintázatokkal és szabásokkal keveredik.

Éppúgy jelen van a gyűjteményben a hatvanas évek kedvenc A vonalú miniruhája, mint a gallér nélküli blézer és zakókabát. A nyolcvanas években Karl Lagerfeld hozta vissza és modernizálta ezeket a fazonokat, a szűkített zakókat gyakran miniszoknyákkal kombinálta. A tweed és a buklé továbbra is meghatározó stíluselemként bukkan fel a márka megszokott divatjegyei között.

Nemrég a fast fashion kínálatára is nagy hatást gyakorolt az elegáns sikk újabb fellobbanása, így Chanel-gyanús divatelemekkel az elérhetőbb árkategóriájú kollekciókban is találkozhatunk. Idén ultramenők lesznek a kosztümszettek, bármilyen fazonban és mintában, hosszú és rövid verzióban, nadrágos és szoknyás összeállításban egyaránt nyerő választásnak bizonyulnak. A francia divatház pedig kifogyhatatlan ötlettárral rendelkezik.

Manapság a szűk fazonok helyét egyre inkább átveszik a lazább, lezserebb szabások, ezek a darabok pedig ugyanolyan nőiesek és kifinomultak tudnak lenni, különösen egy kosztüm részeként. A hangsúly a ruhák anyagán és elegáns szabásán van, a karcsúsított derekú blézerek tökéletesen ellensúlyozzák a szélesre szabott nadrágokat, kiemelik a nőies sziluettet.

 

A Chanel kosztümszettjein a részletekbe menő kreativitás fedezhető fel. Még a gombok is aprólékos, kifinomult munkáról tanúskodnak, a szerelés épp ettől válik észbontóan nőiessé és határozottan elegánssá.

 

A kockás minden mennyiségben jöhet idén is, a népszerű minta trendje nemhogy alábbhagyott volna a tavalyi évhez képest, még erősebb lángon ég. A finom színekben pompázó, letisztult, konzervatív szabásvonal tökéletes választás egy irodai napra, de akár egy nívósabb eseményen éppúgy megállja a helyét.

 

A Chanel kosztümruhái maximálisan tükrözik a francia eleganciát. A luxusdivatház szemet gyönyörködtető darabokkal idézi meg az elragadóan sikkes stílust.

 

A letisztult fehérrel sem nyúltak mellé, ezek a ragyogó, tisztaságot sugalló ruhák bármilyen alkalomra tökéletesen megfelelnek. A csíkos minta egy kis játékosságot visz az összhatásba, enyhíti a merev szabásvonal határozottságát.

 

Kiemelt kép: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images/Dominique Charriau/WireImage/Getty Images.

Cikk képei: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images/Pascal Le Segretain/Dominique Charriau/WireImage/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés