Az őszi divatban mindig felbukkan a kockás minta, ami az elmúlt években már rengetegszer bizonyította sokoldalúságát. Megunhatatlan, hiszen eddig minden szezonban képes volt megújulni, ezzel garantálva a friss és üde összhatást. Ez a klasszikus print idén sem hiányozhat a repertoárból, összeszedtük, milyen szerelésekben mutat igazán jól.

hirdetés

A kockás minta már évek óta jelen van az őszi-téli divatban. Valódi klasszikus, ami sokféle formában megjelenhet a ruhatárban. Vannak visszafogottabb fazon- és mintavariációi, melyek letisztulttá, elegánssá varázsolják az összhatást.

Ez a print abszolút kortalan, hiszen a fiatal és idősebb korosztály ruhatárába egyaránt változatosan és ízlésesen beültethető. Az egyes fazon- , és mintavariációk könnyedén kombinálhatóak, így biztos, hogy nem lesz velük unalmas az összkép. Idén ősszel nem szelektál a divat, mivel az elmúlt évek sikermotívumai válogatás nélkül terítékre kerülnek a kínálatban.

Megjelenik az imádni való plédkockás, a sakk- és káróminta, és természetesen a szürke alapú, négyzetrácsos anyagok sem tűnnek el a porondról, ami jó hír, mert visszafogottságuknak köszönhetően rendkívül sokoldalúan variálhatóak.

A kockás minta most igazán izgalmas formában jelenik meg az őszi divatban

A mintás darabok elmaradhatatlan kellékei az ősznek, de a hetvenes évek színes, harsány motívumai mellett azok is megtalálhatják számításukat, akik számára a kifinomult, letisztult összhatás a cél.

A kockás anyagok nem túl hivalkodóak, ezért könnyedén bekerülhetnek nőies, vagy akár vagány szettekbe is. Rendkívül elegánssá, kifinomulttá teszik a megjelenést. Egy blézert mindenképp érdemes beszerezned, ha pedig szeretnéd fokozni az összképet, akkor jöhet egy nadrág is! Az efféle kreációk jól mutatnak feketével, fehérrel vagy barnával kombinálva.

 

A barna az egyik legnépszerűbb őszi szín, amelynek az izgalmas, krémes árnyalatai sem hiányoznak a felhozatalból. A blézer minden formában divatos, ha pedig szeretnéd, akkor feldobhatod egy övvel, így az oversize kreációk is karcsúsítják az alkatot.

 

A feltűnőbb darabokat elsőre nehéznek tűnhet kombinálni, ám a nagy léptékű motívumok szépen érvényesülnek az egyszerűbb összeállításokban. Egy mutatós blézer, kabát vagy nadrág még a fekete ruhadarabokat is képes megfűszerezni. A színek is jöhetnek, előkaphatod a klasszikus őszi színpaletta tónusait, vagy próbálkozhatsz a légiesebb, merészebb árnyalatokkal, például a rózsaszínnel.

 

A rusztikus favágó stílus is reneszánszát éli, ami főként a laza ingkabátoknak köszönhető, amelyek melegek és praktikusak. Legtöbbször túlméretezettek, ezért nem árt figyelni a finom egyensúlyra. Ebben az összeállításban egyszerre érvényesül a vidéki báj és a nagyvárosi divat.

 

Pár éve a plédkockás mintázat vibráló, színes formában uralta a divatot. Ám idén inkább a visszafogott tónuspárosítások jellemzik a repertoárt. Nagyon népszerű a kék és a barna variációja. Sok blézerhez tartozik nadrág, ilyenkor akár együtt is viselheted a ruhadarabokat. A hetvenes évek ihletésű kreációk igazán izgalmassá varázsolják az összképet.

 

A nyár nagy kedvencei voltak a sakk- és káróminták, melyek valósággal vonzzák a tekinteteket. Az éles vonalak és a színek szabályos váltakozása igazán modernnek hat. Nem muszáj a klasszikus, fekete-fehér színkombinációt választanod, jöhetnek a vidám tónusok.

 

A kockás minta színek formájában is megjelenhet. Rendkívül izgalmasan variálható, és egy feltűnő kabát garantáltan feldobja majd a hangulatod.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig / Getty Images. 

Képek a cikkben: Christian Vierig, Edward Berthelot, Streetstyleshooters / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés