A testre tapadó fazonnak idén új vetélytársa akadt, hiszen a bő szárú farmer megint fénykorát éli. A retró trendek lezser nadrágszabásai kétségkívül kényelmesebbek, de népszerűségüket sokoldalú stílusuknak is köszönhetik.

hirdetés

A mom jeans berobbanásával új irányt vett a farmerdivat, és egyértelműen háttérbe szorultak a vérkeringést elszorító, szűk nadrágfazonok. A hetvenes évek trendje visszahozta a trapézszárakat, a nyolcvanas-kilencvenes évek irányzatai pedig a magas derekú mamafarmerekkel, és az A-vonalú kreációkkal bővítették a kínálatot. A különleges gömbszabás is befogadó érdeklődésre talált, éppúgy, ahogy a klasszikus egyenes szárú nadrágok.

Bő szárú farmer nőiesen: vagánysággal fűszerezi a szettet

A bő farmerek sokfélék, így lehetőséget kínálnak arra, hogy mindenki megtalálja a hozzá passzoló kialakításokat. A magas derékszabás nyújtja az alakot, az A-vonal optikailag keskenyíti a csípőt, a kirívóan lezser gömbfazonok azonban pont ellenkezőleg működnek, vagyis nőiesebbé varázsolják a fenék és csípő formáját. Az egyenes vonalú nadrágok vastag lábszáron úgyszintén jól mutatnak, és jobban hosszítják az alakot, mint a szűk farmerek.

Sokan mégis attól félnek, hogy a szélesebb nadrágszárak nem elég nőiesek, pedig a bő farmerek remekül beilleszthetők akár a blézeres-körömcipős sikkes öltözékekbe, ráadásul kortalan darabok. Ugyanakkor vagány felfogásban is viselhetők, csupán azt kell jobban átgondolni, milyen fazonokkal férnek össze.

 

A lényeg, hogy ne lógjon minden egyszerre: ha a nadrág bővebb, a felső lehetőleg legyen betűrve, és az sem árt, ha jobban követi a test vonalát. A blézer lehet rövid, vagy hosszított fazonú, az utóbbit azonban jobb kigombolva felkapni.

Kiemelt képek: Isa Foltin/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés