A tél már nem azt a cudar, kőkemény arcát mutatja, mint hajdanán, gyakran lazább öltözéket is megenged, hiszen mindig adódnak enyhébb napjai, amikor nem fenyegetnek a mínuszok. Így az edzőcipő is gyakrabban helyet kaphat az öltözékben, persze, nem árt átgondolni, hogyan viseled. A réteges ruházat és a vastag zokni elengedhetetlen, de így is divatos, menő szetteket állíthatsz össze!

hirdetés

Bár az edzőcipő nem kimondottan téli viselet, száraz, kevésbé hideg napokon még simán elő lehet kapni a szekrényből, hiszen remekül kombinálható szövetkabáttal, esetleg bélelt pufi- vagy pilótadzsekivel.

Az izgalmas stílusmixekhez is adja magát, például jól mutat retró kordbársony és bőrhatású nadrággal, kötött mellénnyel, vagy szűkebb fazonú pulóverruhákkal összeboronálva. Az ing és a maszkulin stílusú kosztümnadrág sem az ellensége, de egy szimpla garbó-farmer összeállításban éppúgy megkaphatja a főszerepet.

Edzőcipő télen: divatos és vagány lesz, ha így viseled

Egy jól eltalált öltözék láttán senki nem gondolja majd azt, hogy eltévesztetted az évszakot, vagy nem találod a csizmád. Az edzőcipőnek igenis van helye a téli szettekben, sőt, csodás összhangot teremthet velük, ha megfelelően rétegezed a ruhadarabokat.

Bár tudjuk, a bokavillantó farmerekkel és titokzoknikkal mutatnak a legjobban a divatos sportos lábbelik, a téli hónapokban nem javasoljuk ezt a meggondolatlan lengeséget. Egy másik trend a teniszzokni-sneakers kombinációkat szorgalmazza, ilyenkor viszont jó, ha a nadrág eltakarja a bokát.

Melegítős szettekkel

Nyilván az edzőcipők a tréningruhákhoz passzolnak a leginkább, de ne csak akkor gondolj erre a párosításra, amikor túrázni vagy sportolni indulsz. Az utcai divatba éppúgy beette magát ez a lezser stílus, amit nőiesebb kabátokkal, kötött pulóverekkel is felturbózhatsz.

A kötött szabadidőruhák szintén divatosak idén, és nem csak otthon viselheted őket. A szövetkabát és a menő sneakers egyaránt remekül illik hozzájuk.

Bőrhatású nadrágokkal

A most divatos bőrhatású nadrágokkal szintén jó barátságot ápolnak a sportcsukák, ebben az esetben a nőies-lezser stílusjegyek egyszerre érvényesülhetnek.

Testnadrággal kombinálva

Bár a leggings nem nadrág, és főként az edzőcuccok között kap helyet, az utcai trendekbe átemelt darabjait hosszú kabáttal, bővebb pulóverekkel bátran viselheted. Ezek a laza összeállítások a nőiességre sem mondanak nemet.

Klasszikus öltözékekkel összeboronálva

Az edzőcipő a letisztult, visszafogott, időtálló szettekből sem hiányozhat idén, ebben az esetben harmonikus és élénk színhatásokkal teheted izgalmasabbá az összképet.

Nyugodt összhangot teremt a folytatólagos, monokróm tónusválasztás, ám derűs árnyalatblokkokkal is megbolondíthatod az öltözéked.

Műszőrme és edzőcipő

A hosszú teddy kabát, valamint a rövid fazonú, műszőrmével bélelt pilótadzseki szuper választás lehet az edzőcipő mellé. Farmerral kombinálva sem lesz unalmas a végeredmény, de a leggings, sőt, a decens kosztümnadrág is előkerülhet.

Pufikabáttal

Bár a pufikabát sokoldalú, legfőképp a sportos vonalon mozog, csakúgy, mint az edzőcipő. Rokonstílusuk miatt könnyen összeférnek, nagyon nem is kell erőlködni azon, hogy csodásan mutassanak együtt.

Ha a lábbeli is széles fazonú, érdemes szűkebb nadrágot választani mellé, mert a vastag dzsekihez passzítva, optikailag összenyomhatja a test vonalát.

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés