Mostanra a téli szezon sikerdarabjává vált a bőrhatású szoknya, nem is csodálkozunk azon, hogy egyre csak bővül a fazonkínálata. Remek megoldást nyújt arra, ha csinosan, nőiesen szeretnéd megoldani a meleg holmik rétegezését.

hirdetés

A hideg szezonban szó szerint ki sem látszunk a pulóver, sál, illetve kabát alól, és a leggyakrabban a jó öreg farmernadrág akad a kezünkbe, ami kényelmesen és sokoldalúan kombinálható a vastagabb ruhaneműkkel. Ám a farmeres szettekre hamar rá lehet unni, egy idő után azt érzi az ember, hogy a kényelmi szempontok prioritása gyakran elnyomja a stílusos megjelenésre való törekvéseket.

Gyakran azonban igencsak kreatívnak kell lenni ahhoz, hogy új lendületet kapjon a téli öltözködés, illetve úgy valósuljon meg a nőies sikk, hogy azzal azonosulni tudjon a viselője, miközben a kényelem és a praktikum sem szorul háttérbe.

 

A bőrhatású szoknya remek opció lehet a téli összeállítások felfrissítésére, ugyanis nagyszerűen tolerálja a meleg rétegek halmozását, ráadásul a hosszú szárú csizmák jó barátja. Népszerűségének okát nem is kell magyarázni, tökéletes darab arra, ha sikkes, nőies, esetleg szuper trendi, vagány szettet szeretnél összeállítani.

Újabb és újabb oldalát mutatja meg a bőrhatású szoknya

Bár régóta divatosak a bőrutánzó megoldások, különösen a szoknyák, a viselésüket illetően új szelek fújdogálnak. A lakkbőrhatású kreációk idén jobban előtérbe kerülnek, már nem csak akkor számíthatsz rájuk, ha bulizni mész. Az utcai divatban éppúgy helyet kapnak, és cseppet sem közönségesek, elegáns, illetve laza összeállításokban egyaránt elsütheted az efféle darabokat.

A midi-, a maxi-, valamint a miniszoknyák most egyformán sikkesek, sőt, az A vonalú, az aszimmetrikus, az átlapolt, a pliszírozott és az alakkövető fazonok egyszerre vannak jelen a kínálatban.

Bár a falatnyi megoldások pimaszul vagány, mégis nőies összhangot teremtenek a divatos bakancsokkal, a jelenlegi trendek sokkal inkább a hosszú szárú csizmák viselését szorgalmazzák.

Ezek között is akadnak lezserebb kialakítású darabok, melyek puha, bővebb szárral rendelkeznek, melynél nem jelent gondot, ha kissé redőzik az anyag. Az oszlopsarkú lábbelik kifejezetten jól passzolnak a hosszú, szűkített vonalú, illetve a rövid, enyhén kiszélesedő szoknyaszabásokhoz.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A retró trendek kedvence idén a velúrhatású szoknya, ami abszolút kompatibilis a puha műszőrme kabátokkal, ugyanakkor blúzzal és kardigánnal, valamint szimpla garbóval is vintage hatást kelt. A mini kreációk télen megkívánják a hosszú kabátokat, még harmonikusabb lesz az összkép, ha a csizma szára és a kabát alja összeér.

Apró változás ugyan, de a bőrutánzó cuccok esetében annál feltűnőbb, hogy színes anyagok rázzák fel a téli szezont. Bordó, vörös, sütőtökszínű, zöld, rozsdabarna és csokoládétónusú műbőr kreációk pezsdítik fel a korábban egyhangú választékot.

Az élénk árnyalatú darabok remek lehetőséget adnak a merész színblokkok és a monokróm öltözékek kialakítására, de az eltérő felületű anyagokkal ugyanígy játszadozhatsz.

Az aszimmetrikus és szűkebb fazonú bőrhatású szoknya még a túlméretezett kötött pulóverrel is előnyösen mutat, míg a rövid vagy térdig érő, A vonalú megoldás a blézer hű társa lehet.

A bőrhatású szoknya különösen jól tolerálja a meglepő stílusmixeket, ezért sportos, vagány összeállításokba éppúgy belekerülhet. Bár jelenleg a nőies variációkra koncentrál a divat, a magas derekú szoknyába akár egy rövidebb kapucnis pulóvert is betűrhetsz, sőt, pufidzsekivel kombinálhatod a blúz és szoknya párosítását.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A crop blézer kifejezetten menő a szezonban, egy laza partiszettben például szuper társa lehet az átlapolt, lábvillantó szoknyának. Ugyanez a szett máris konszolidáltabb, ha szűk garbót veszel fel a rövid zakó alá, és a vastagabb harisnyát sem hagyod ki a téliesített összeállításból.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A finomkötésű, lágy pulóver csodásan ellensúlyozza a bőrhatású szoknya vagányságát, sőt, az elegáns vonal felé billenhet a mérleg nyelve, ha megfelelő kiegészítőkkel kombinálod az öltözéked.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A fehér blúz, a blézer és a lakkhatású, fényes felületű szoknya bátran összetalálkozhat egy utcai szerelés részeként is, hiszen ezúttal a finom nőiesség kap nagyobb hangsúlyt.

 

Kiemelt képek: Christian Vierig, Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotók: Edward Berthelot/Getty Images.

Képgaléria Képei: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés