A szezon legnagyobb meglepetése a hosszú farmerszoknya, amit elég sokáig nélkülözött a divat. Ám a retró trendek szelén a bokáig érő fazon ismét szárnyra kapott, és visszakerült a köztudatba. Jennifer Lopez már ki is próbálta az új trendet, és sokak számára talán bátorító lehet, hogy az ő átlagos, 164 centiméteres testmagassága sem jelentett akadályt abban, hogy csodásan nézzen ki benne.

hirdetés

A farmerszoknya manapság már alapdarabnak számít, ami nélkül nem kezdődhet el a tavaszi-nyári szezon. Éveken keresztül a rövid verziók uralták a trendeket, melyek kifejezetten sokoldalúak, hiszen jól mutatnak inggel, blúzzal, de akár pólóval is kombinálhatod őket. Kellően lazák, mégsem húzzák keresztbe a nőiességet.

Sokáig a minifazonok határozták meg divatot, ám úgy tűnik, idén egy kicsit háttérbe szorulnak a lábvillantós darabok, mivel egyre több hosszú, bokáig érő farmerszoknyával találkozhatunk a kínálatban. Ez az irányzat már nem számít újdonságnak, a kétezres évek elején hatalmas népszerűségnek örvendett.

Jennifer Lopez szinte elsők között próbálta ki a trendet. A laza, nőies stílusához remekül passzol a hosszú kreáció, ami félúton helyezkedik el a sportos és az elegáns között. Ő egy vékonyabb kötött pulóverrel kombinálta, így igazán modern lett az összkép.

A hosszú farmerszoknya minden szettet különlegessé varázsol

A hosszú farmerszoknya egy lezser, kicsit bohém darab. A hetvenes évek laza, játkos hangulatát idézi, ezért előkerülhetnek a horgolt és a kötött darabok is. A kiegészítőkkel sem kell finomkodni, bátran házasíthatod feltűnő táskával és kendővel.

 

A farmerszoknyát sokan edzőcipővel boronálják össze, ami egy bokáig érő fazon esetében körültekintést igényel. Jobb tartózkodni a túlságosan széles, ormótlan típusú sportos lábbeliktől, mert a kiszélesedő szoknyaszabással együtt összenyomhatják a lábak hosszát. Ha igazán menő szerelésre vágysz, akkor koronázd meg az összképet egy farmerdzsekivel, ami akár térdig vagy attól tovább is érhet.

 

A farmer és műbőr kombinációját sem untuk még meg. A bőrhatású zakók továbbra is topplistás divatcikknek számítanak, így a két darab összeboronálásából csak jó dolog sülhet ki. Mivel ez alapvetően egy elég feltűnő összeállítás, ezért elég, ha egyszerűbb pólót vagy inget választasz. Ez függhet a cipő stílusától.

 

A klasszikus szoknyák mellett találhatsz mindenféle vagány, felsliccelt kreációt. Az efféle fazonok egy fokkal több izgalmi faktort hordoznak magukban, így még egy póló és blézer kombinációját is képesek megfűszerezni. Egy ilyen szerelés átmenetet képez a sportos és a nőies stílus között.

 

A bokáig érő szoknya könnyedén elegánssá teheti a megjelenést. Ha például gombok is díszítik, akkor teljesen más lesz az összkép. Ám már egy egyszínű, magas derekú darabbal is elérheted a kívánt hatást. Variáld fehér inggel, ebben az esetben jöhetnek a puffos, fodros, nagy galléros darabok. A nőies kiegészítőkkel pedig csak még csinosabb lesz az összkép.

 

Ha inkább a lezser stílust kedveled, akkor viselj apró felsőrészt, és kombináld lapos talpú cipővel. Tavasszal főként a derby fazon van porondon, nyáron pedig jöhetnek a vastagabb talpú szandálok. Természetesen a farmerdzseki ilyenkor sem hiányozhat a repertoárból.

 

Kiemelt kép: Streetstyleshooters / Getty Images. 

Képek a cikkben: Bellocqimages/Bauer-Griffin, Edward Berthelot, Kirstin Sinclair, Streetstyleshooters, Arnold Jerocki, Christian Vierig / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés