A farmer az egyik legnagyszerűbb alapdarab, ami mindenkinek megtalálható a szekrényében, és bármikor előkapható. A stílusmixelő trendeknek köszönhetően már az eleganciának sem szab gátat, laza és nőies összeállításban éppúgy megállja a helyét. Idén bátrabban halmozhatod a farmeranyagból szabott kreációkat, hiszen a tavaszi divat szerint így lesz igazán menő lesz az összhatás.

hirdetés

A farmer népszerűsége évtizedek óta töretlen. Sosem megy ki a divatból, csupán a fazonok alakulnak át. Manapság rengeteg nadrágszabás van porondon, egyaránt trendinek számít a mamafarmer, a trapéz és a bokánál levágott fazon. A farmernadrág – legyen szó bármilyen kialakításról – szinte bármivel összeboronálható, szinte gondolkodni sem kell azon, hogyan lehetne valóban változatos. Az egyszerű pantalló remekül mutat fehér pólóval, inggel, esetleg fodros blúzzal és blézerrel.

Ám az sem számít divatbalesetnek, ha tetőtől talpig farmert viselsz. Az utóbbi években az efféle szettek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A farmervászonból készült ruhák, overallok már az előző szezonban is megvetették lábukat a felkapott holmik között, a sor pedig csak tovább bővül. Akadnak táskák, övek, egyéb kiegészítők, melyekkel nagyszerűen feldobhatod a kedvenc nadrágod vagy inged.

A farmer idén farmerral mutat a legjobban: ezekből a szettekből megéri inspirálódni

A szerelés hangulatát nagyban befolyásolja a farmer szabása. A nyolcvanas években menőnek számító fazonokat bátran variálhatod derby cipővel és hosszú kabáttal. A színekkel sem kell spórolnod, a kék színt feldobhatod zölddel, pirossal, esetleg narancssárgával.

 

A lazább nadrágok is nagyszerűen mutatnak a farmeringgel. A felsőrész színét teljes mértékben a nadrághoz igazíthatod, vagy akár váltogathatod is a tónusokat. Bármelyiket választhatod, nem lehet vele hibázni. Egy ilyen szettnek a kiegészítők adják meg a sava-borsát.

 

A farmerdarabokat könnyedén rétegezheted, így az ingre felkaphatsz egy oversize zakót vagy kabátot. Ezáltal az anyag uralkodó szerepet kap a szerelésben, a végeredmény mégsem lesz egyhangú.

 

A tónusok keverésével még izgalmasabb lesz az összkép. A nadrág és az ing mellett bekerülhet a szerelésbe egy farmeranyagból készült kalap és retikül is. Az efféle összeállításokra a színes cipő teszi fel a koronát.

 

A világos nadrág szuperül mutat a sötét inggel, ezt a ziccert kár lenne kihagyni.

 

Nem csak kékben gondolkodhatsz, tavasszal jöhetnek a színes darabok. Ám a fekete éppúgy képes az újdonság varázsával kecsegtetni. A sötét szoknya és a farmering együtt remekül mutat, az oversize zakó pedig csak hab a tortán.

 

A fehér felső megtöri a kék egyhangúságát. Az anyagok keveredése nagyon izgalmassá teszi az összképet.

 

A könnyű farmerdzsekit a hűvösebb napokon rétegezheted más darabokkal. Majd jöhet egy fekete nadrág, és már indulhatsz is!

 

Kiemelt kép: Daniel Zuchnik / Getty Images. 

Képek a cikkben: Edward Berthelot, Streetstyleshooters, Christian Vierig, Jeremy Moeller / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés