A hosszú szoknya a téli szezon egyik legnőiesebb darabja, ráadásul remekül mutat csizmával kombinálva. Ám nem mindegy, hogyan kerülnek be az öltözkbe.

hirdetés

A meleg, téli holmik ellenére sem kell lemondani a nőies megjelenésről, a megfelelő ruhadarabokkal könnyedén elérhető a kifinomult, ízléses összkép. Idén a hosszú szoknyák vannak porondon, amelyekhez célszerű magas szárú csizmát társítani. Ez a páros a szezon legütősebb kombinációja!

Hosszú szoknya csizmával: így lesz nőies az összhatás

Apróságokon múlik a kifinomult eredmény

Habár első blikkre nagyon egyszerűnek tűnik a hosszú szoknyák viselésének módja, a csinos, nőies ruhadarab mégiscsak igényel némi odafigyelést. A térdig vagy éppen lábszárközépig érő darabok könnyedén összetömöríthetik az alakot, tömzsi hatást kelthetnek, így mindenképpen célszerű magas szárú csizmával kombinálni őket. Szerencsére ezek a csizmafazonok rendkívül trendinek számítanak az idei szezonban, így semmiképp nem kell lemondani a divatos külsőről.

A sikkes eredmény kulcsa az apró részletekben rejlik. A legideálisabb, ha a szoknya és a csizma szára között nem marad rés, ugyanis még egy kisebb választóvonal is megtöri az egységet. Minél több vízszintes szabás és kontraszt tagolja a test vonalát, optikailag annál rövidebbnek tűnnek a lábak. Ráadásul, ha a csizma szára a vádli legszélesebb részét hangsúlyozza, lerombolja a nőies, alaknyújtó összképet. Ezért nem árt figyelni arra, hogy a szoknya hossza lehetőleg rálógjon picit a csizma szárára, akár csak egy-két centivel. Ez alól kivételt képeznek a hosszan felsliccelt szoknyák. Mivel a vágás függőlegesen fut, nem okoz gondot a lábak kivillanása.

Amennyiben a csizma és a szoknya tónusa jelentősen eltér egymástól, az erőteljes kontraszt szélesítheti, összenyomhatja az alakot. Célszerű hasonló színvilágú darabokat összeboronálni. A monokróm szett igazi telitalálat, ugyanis az egységes összkép ebben az esetben sehol nem törik meg. A sziluett kifejezetten nőiessé válik, arról nem is beszélve, hogy az efféle kompozíció kifinomult stílusérzékről árulkodik.

A szélesebb szárú csizmákkal nem árt óvatosan bánni. Egy kifelé ívelő vonalvezetéssel szabott szoknya mellett remekül mutatnak, ám kizárólag abban az esetben, ha a derékvonalra nagyobb hangsúly kerül. A széles, bő holmikban elvész az alak, így a fókuszpontot mindenképpen célszerű a legkarcsúbb területre helyezni. Szűk szabású maxiszoknyák esetén szintén problémás lehet a magas szárú csizmák viselése. A hosszan felnyúló lábbeli kinyomhatja a finom anyagot, begyűrődhet a szoknya alá.

Nemcsak hosszú szoknyával, de hosszan lenyúló ruhával is jól mutat a magas szárú csizma. A különböző kötött darabok kellően melegek és kényelmesek, mégis nőies megjelenést biztosítanak a hidegebb napokon. A viselési szabályokat illetően ugyanaz vonatkozik a ruhákra, mint a szoknyákra, célszerű kerülni az erős kontrasztot, és kifejezetten előnyös, ha az anyag rálóg a lábbelire.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés