A csinos, nőies pliszírozott szoknya télen is bevethető kulcsdarab, azonban nagyon sokat számít, hogy mivel, illetve hogyan viseled. A réteges öltözködés már önmagában feladja a leckét a legtöbb nő számára, hiszen a felhalmozódó anyagok könnyedén lerombolhatják a formás alakot. A hosszú szoknyák esetében még inkább jelen van a tömbszerű hatás problémája, éppen ezért célszerű trükkösen, furfangosan összeállítani a hétköznapi szetteket. Íme néhány hasznos divattipp, amely segíthet a pliszírozott szoknya viselésében.

hirdetés

Az aktuális trendek igencsak kegyesek a divatimádó hölgyekkel, ugyanis számos sikkes, nőies fazon lapul a téli repertoárban. Manapság rendkívül menő a különböző anyagok, stílusok mixelése, így a hétköznapi szettek összeállításának csupán a kreativitás szab határt. Azonban fontos megemlíteni, hogy bármilyen nőies és csinos ruhadarabról legyen szó, pillanatok alatt előnytelenné válhat, amennyiben nem megfelelő fazonokkal társul.

Pliszírozott szoknya télen: nem mindegy, hogyan viseled

Könnyedén előnytelenné válik

A pliszírozott szoknya elképesztően népszerű alapdarab, az elmúlt időszakban sportos, elegáns és vagány szettekben éppúgy megjelent. A téli szezonban sem kell a szekrény mélyére száműzni, csupán a megfelelő kiegészítőket kell megtalálni ahhoz, hogy sikkesen és stílusosan mutasson. A midi, illetve maxi verziók igazán komfortosak lehetnek a legnagyobb cidriben is, mivel harisnyával, csizmával párosítva kellően meleg öltözetnek bizonyulnak.

Az egyetlen gond, hogy a lábszárközépig érő szoknyafazon már önmagában lerombolhatja a csinos alakot, összenyomja és tömbszerűvé formálja a sziluettet. Ez abban az esetben különösen igaz, amennyiben bokacsizmával párosul. Nem elég, hogy már maga a szoknya elvágja a lábakat, ráadásul a lehető legelőnytelenebb helyen, a rövid szárú lábbeli még oda is vonzza a tekintetet, fokozza a kontrasztot. Minél több helyen tagolod és töröd meg a test vonalát, annál inkább érvényre jut az alakösszenyomó hatás.

Képek: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

A téli szezonban sokan a kötött pulóverekre szavaznak, és a jól bevált klasszikusokat variálják nap mint nap. A farmer-pulcsi kombináció is lehet sikkes és nőies a megfelelő kompozícióban, ám egy pliszírozott szoknya valóban képes előcsalogatni a meleg felsőben rejlő kifinomult eleganciát.

Nehezítő tényező azonban, hogy a szoknyák általában vékonyabb, könnyedebb anyagból készülnek, a lágy esésű fazon mellett pedig igencsak furcsán mutathat a vastag, merev, túlméretezett pulóver. Amennyiben a karcsú derék abszolút takarásba kerül, a tömbszerű hatás garantált.

Kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

 

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A kabát hossza szintén sokat nyom a latban, remekül összeállított szett ide vagy oda, egy rossz kabátválasztás egyetlen pillanat alatt lerombolja a nőies, csinos összképet. Noha a pliszírozott szoknyák repertoárjában vannak rövidebb verziók is, télen leginkább a midi, illetve maxi verziók viszik a prímet. Egy térdig vagy térd fölé érő kabáttal roppant előnytelenül mutat majd a sikkes szoknyafazon, hiszen a vastag felöltő látványosan keresztbevágja az alakot. Az eredmény ebből adódóan szélesítő, tömbszerű hatást kelt majd.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A megfelelő fazonpárosítás a nőiesség kulcsa

Noha sokan kifejezetten félnek a pliszírozott szoknyáktól, s úgy gondolják, csupán a magasabb termettel megáldott nők számára lehet előnyös, és akkor is kizárólag magassarkúval kombinálva, a sikkes kulcsdarab kifejezetten csinossá válik a megfelelő szett részeként, testmagasságtól függetlenül.

Először is érdemes átgondolni a csizmakérdést. Télen egy szimpla magas sarkú körömcipőben tutira lefagy az ember lába, ilyenkor meleg lábbelire van szükség. A bokacsizma nem a legjobb választás, ám a hosszú szárú, lezserebb, bővebb verziók remekül mutatnak egy pliszírozott szoknya mellett. A lényeg, hogy a szoknya rálógjon a csizmára, még jobb, ha árnyalatban sem térnek el egymástól olyan nagyon. Így nincs látványos kontraszt, ami előnytelenül vágná el a végtagokat.

Képek: Isa Foltin/Getty Images.

 

A vastag pulcsi is jöhet, hiszen senki nem akar megfázni, azonban nem mindegy, hogy hogyan. Mindenképpen célszerű kiemelni, hangsúlyozni a területet, így a pulóver és a szoknya párosa csinossá, sikkessé válik. Néha az is elegendő, ha a kötött pulcsi elejét betűröd a szoknyába, de egy öv segítségével még inkább fókuszba helyezheted a csinos derekad.

Kép: Christian Vierig/Getty Images.

 

Képek: Christian Vierig/Getty Images.

 

A kabáttal szintén trükközni kell egy kicsit, hogy a vastag anyag ne vágja el az alakot a legelőnytelenebb ponton. Egyrészt fontos figyelembe venni a szoknya fazonját. A szélesebb szabás, illetve a nagyobb anyagtömeg borzalmasan mutat, ha egy egyenes vonalvezetésű, merev tartású kabát alá tömörül. Ez esetben, télen célszerű A vonalú, finoman szélesedő kabátfazont választani a pliszírozott szoknya mellé. Másrészt a szoknya hossza abszolút meghatározza a kabát hosszát is. A legjobb, ha a kabát túllóg a szoknya alján, de az sem probléma, ha pár centivel afelett végződik.

Képek: Christian Vierig/Getty Images.

 

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Isa Foltin/Christian Vierig/Getty Images.

Cikkfotók: Jeremy Moeller/Streetstyleshooters/Edward Berthelot/Isa Foltin/Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés