A sütőtökszín univerzális trenduralma még nem ér véget az ősszel, melegségével és játékosságával a téli öltözködést is vidámabbá varázsolja. Bár a piros és a sárga árnyalatait egyaránt magában hordozza, korántsem egyenlő a vibráló narancssárgával. Valamivel visszafogottabb, viszont ugyanúgy vonzza a tekintetet, ráadásul a hajszín-, a smink- és a körömtrendek világában éppolyan közkedvelt, mint a divatcikkek kínálatában.

hirdetés

A sütőtökszín nem egyetlen tónust, hanem egy kisebb színcsaládot takar, amelybe a vöröses beütésű okkersárga, a barnás pigmentekkel mérsékelt narancssárga, valamint a piros, a sárga és a barna keverékéből álló fáradtabb és élénkebb koloritok úgyszintén beletartoznak.

Képek: Getty Images.

 

Ezen a palettán a visszahúzódó, nyugodtabb, fakóbb árnyalatok és a kicsattanóan friss, karakteres, derűs rokonaik éppúgy megtalálhatóak. Bár sokáig az ősz egyik meghatározó színfoltja volt, most leginkább a retró irányzatok kedvence, de ugyanúgy a sportruházatban is gyakorta felbukkan. Az utóbbi érthető, hiszen energikus, mégsem fojtogatóan rámenős, emellett hangulatjavító és lendületet adó ereje van.

Nem véletlen, hogy a sütőtök tónusai a lakberendezésben is felkapottak, ám az utcai divatban, vagyis a casual öltözködésben szintén nagy szerepet kapnak.

A sütőtökszín most így divatos: szuper ötletek, hogyan viseld

A sütőtökszín egy tökéletes képlet, amely magában hordozza a vörös szenvedélyét, a sárga örömteli, bohókás, napfényes energiáit, valamint a barna higgadt, nyugtató, lágy természetességét. Éppen ezért remekül mutat mind a tüzes, mind a naturális tónusok és anyagok mellett.
Bár egy tipikus őszi színárnyalatról van szó, ezúttal szezontól függetlenül uralja a divatot.

A hatvanas-hetvenes évek népszerű stíluselemei irányították rá a figyelmet, valószínűleg sokak figyelmét felkeltették már a kínálatban tobzódó sütőtökszínű kordbársony nadrágok, bőrutánzó szoknyák és ruhák, illetve a kötött pulóverek és kardigánok.

A sütőtök derűsebb és tompább tónusai egyaránt jól harmonizálnak a nyugodt kékekkel és zöldekkel, de a legjobb barátaik a barnák. Csakúgy, mint a felkapott mustársárga, a narancsba hajló tökszín is remekül összepasszol a retró hangulatú rozsdás koloritokkal.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Ha a fahéj, a csokoládé és az okkeres árnyalatokat vegyíted a szettedben, a fazonoktól függetlenül elérheted a múltidéző hatást. A vintage francia sikk szinte magáénak érzi ezt a színpalettát, amellyel képes hamisítatlan romantikus varázst teremteni. Itt nem csak a színek, hanem az anyagok természetessége és finomsága éppúgy nagy szerepet kap.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Őszi hangulatával a sütőtökszín magában hordozza az elmúlást és az újrakezdést, ezáltal csodás szimbólum a retró stílust favorizáló divat számára. A mai trendek ugyanis minden fazont és anyagot újragondolnak, amelyek eredete a múltban gyökerezik.

A sütőtök színpalettája kifejezetten praktikus, hiszen világos és sötétebb tagjai a fekete-fehér, a semleges és az élénk színkombinációk mellett egyaránt brillíroznak.

Monokróm változatban éppúgy elsüthetők, mint egy-egy apró részletben megvillantva, ráadásul a komor, morózus tónusokat is képesek felpezsdíteni.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Mivel egy kis vöröset is tartalmaznak, bátran adagolhatók piros cuccok mellé, és tulajdonképpen a legtöbb tüzes tónussal jó kapcsolatot ápolnak.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Ám meglepő módon vonzzák az ellentéteket, például szuperül összerezegnek a pasztelles világoskékekkel, sőt, a türkiz tompább és erősebb árnyalataival.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Ám nem csak az öltözékedben jelenhetnek meg ezek a melegséget sugárzó okkeres és narancsos koloritok, a hajszínedben, a sminkedben és a manikűrödben úgyszintén visszaköszönhetnek.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés