Gyönyörű hajszínek sorakoznak a szezon palettáján, a fodrászok divatos, kevert tónusokat ajánlanak télre. A legtöbb árnyalatot olyan finomságok ihlették, mint a méz, a sütőtök, a gyömbér és a csokoládé, így abszolút a természetes hatás kerül előtérbe.

hirdetés

Ha a télre gondolunk, általában az ónszürke, hideg napok, a fátyolos, halovány fények, és az árnyakba burkolózó kopott színtónusok jutnak eszünkbe, de ezek a telt hajszínek, és a ruhadivat által diktált élénk árnyalatok szépen ellensúlyozzák a szezon tompaságát.

A nappalok hideg, kékesszürke fényében egy kicsit minden fakóbbnak tűnik, így, ha ki szeretnénk emelni a frizuránkat, az egyszínű festést el is vethetjük, érdemes különböző fényerejű tónusokban gondolkodnunk, melyek keverésével teltebb, vibrálóbb, ragyogóbb színeredményt kapunk.

 

A balayage festési technika rengeteg lehetőséggel szolgál, a különféle árnyalatok keverésével pedig sokkal szélesebb palettát kínál a hajstílus megújítására. Most leginkább a meleg fényű hajszínek kerülnek fókuszba, de a hűvös színátmenetektől sem zárkózik el a divat.

A kevert tónusú hajszínek csodásan kiemelik a frizura lágyságát: telt, meleg árnyalatok télre

A hajszíndivat ma már nem arról szól, hogy egyetlen színt emel piedesztálra. A divatbemutatók mesterfodrászai – akik nagy hatással vannak a trendek alakulására – régóta igyekeznek elkerülni a trendalapú színválasztást. Míg a korábbi divatkorszakokban előfordult, hogy csak a szőke, vagy épp a vörös lett kikiáltva, mint uralkodó irányzat, manapság minden lehetséges árnyalatot felsorakoztat a paletta, a divat csupán ahhoz ad tippeket, hogy milyen színkeverésekben jelenhetnek meg aktuálisan.

Az egyszínű festett frizurák, melyekben nem keverednek eltérő fényerejű tónusok, sokkal mattabbnak, tompábbnak tűnnek a hideg téli fényben. Képek: Getty Images.

 

Marilyn Monroe idejében érthető módon a szőke frizura hódított, ezért rengeteg nő vállalta be attól függetlenül, hogy jól állt neki, vagy sem. Manapság inkább az a cél, hogy rengeteg tónusvariáció közül válogathassanak a megújulásra vágyakozó nők. A szőkének, a barnának és a vörösnek is rengeteg variációja van, ami leginkább a kevert tónusoknak köszönhető. A ragyogó, lágy színátmenetek szépen kiemelik a most divatos loknikat, és teltebb árnyalatot kölcsönöznek a frizurának.

Az összemosódó tónusok fényerejével is machinál a fodrász, így sokkal egészségesebbnek, dúsabbnak tűnik a hajkorona. A természetes hajszínek balayage verziói élettel telibb árnyalatokat kínálnak télre, így biztos, hogy nem fogsz beolvadni a szürkeségbe.

Méz és fahéj

Az őszi és téli finomságok és a természet árnyalatai ihlették a szezon legdivatosabb hajszíneit, így a mézes-fahéjas koloritok gyakran felbukkannak a palettán. A méz és a fahéj ugyanis nem csak a teák, sütemények ízvilágában alkot nyerő párost, a barnából szőkébe hajló tónusok remek választásnak bizonyulnak, ha ragyogóbbá szeretnéd tenni a frizurádat.

Money piece variációk

A money piece nem egyfajta hajszínt, hanem egy hajfestési módot takar. Pénztárcabarát frizurának is nevezik, hiszen csak az arcot keretező tincseket világosítja, illetve színezi meg a fodrász, a kontraszt pedig abszolút rajtad áll. Lehet nagyon éles, esetleg ultrafinom, ami szinte belesimul az eredeti hajszínedbe, de mégis egy kis fényt ad neki.

Az efféle tónuskeverés balayage festési technikával készül. A snassz középszőke és fénytelen barna tónusok felpezsdítésére remekül alkalmas, ez az avarszíneket imitáló átmenet most a legdivatosabb, de a füstös, bézs és karamellás változatokat is sokan választják a szezonban.

Forró csoki

A forró csokoládé tejszínes krémességét idézi meg ez a lágy hajszín, amely szó szerint felélénkíti az arctónust. A bársonyos, meleg csokoládébarnát bronzos fénysávok világosítják, így még a fátyolos, téli fényben is aranyló ragyogást kap a frizura.

Gesztenyeszín

A vörösesbarna gesztenyeszín mély, burgundi beütéssel készül, valamint vörösbe hajló barna és lágy csokoládétónusok keverékéből áll. A színátmenetek abszolút természetes hatást keltenek, ám sokkal teltebbé, erőteljesebbé varázsolják a hajszínt.

Sütőtökszőke gyömbéres beütéssel

Ez egy roppant meleg, telt szőke árnyalat, ami sokféle eltérő tónust foglal magába. A tarka hatás úgy kerülhető el, ha egy színtartomány rokonárnyalatai kerülnek egymás mellé, és csak a fényerősségük tér el. A gyömbér kissé rezes, vöröses, ámde világos tincseket eredményez, a sütőtök pedig egy sárgásabb, élénkebb színátmenetet visz a frizurába.

Aranybarna

Az auburn egy gyönyörű, vibráló, vöröses-barnás színfúzió, ami még a tél komorságát is megszelídíti. A bronz, réz és aranyló fényben úszó barna hajszínek nem mutatják fáradtnak az arcbőrt, ragyogásukkal az egész megjelenést felpezsdítik, így télre kifejezetten ajánlottak.

Tejcsokoládé

Karamellás és szőkés árnyalatokkal keverve is roppant divatos a tejcsokoládé frizura, ami szépen lágyítja a vonásokat és felerősíti a nőies kisugárzást. Szinte sziporkázik tőle a haj, amennyiben fénytelen, fakó tincsekkel rendelkezel, egy ilyen színverzióval tökéletesen feldobhatod a megjelenésedet.

Aranyló fahéjbarna

Ennek a színkeverésnek is rengeteg változata van, a képen egy fakóbb, szolidabb, mégis meleg fényben játszó középbarna fahéjszín látható. Az aranyló színátmenetek csodásan élénkítik a semleges avarbarna hajtónusokat.

Ha úgy érzed, fáradt, tompa a frizurád árnyalata, próbáld ki ezt a vibráló változatot!

 

Kiemelt kép és cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés