A hetvenes években számos divatújdonság jelent meg. A tervezők igazán szabadon bántak a képzeletükkel, nem féltek a merész szabásoktól vagy különleges anyagoktól. A korszak valósággal pezsgett, így az évtized fazonjai erős lenyomatot hagytak a trendek alakulásán. A hetvenes évek nőies fazonjai ismét előkerültek, és szépen belesimulnak az aktuális divatba.

hirdetés

A hetvenes évek nőies fazonjai uralják az idei divatot: így viseld őket ősszel

A hetvenes évek nőies fazonjai pillanatok alatt meghódították a világot. Nem volt olyan nő, aki ne rajongott volna a mintás kelmékért, feltűnő ékszerekért és a bőrhatású dolgokért. Tombolt a farmermánia, miközben jelen voltak a feszülős egészruhák és a romantikus, bájos részletek. Ebben az évtizedben sokféle stílus keveredett egymással, ám a bohókás, harsány holmikat remekül ellensúlyozták a letisztultabb, elegánsabb szabásvonalú darabok.

Bőrhatású darabok

Az őszi divatból idén sem hiányozhatnak a bőrhatású holmik, melyek a hetvenes évek legdögösebb darabjai voltak. Az évtizedben sokféle ruhanemű készült a szintetikus anyagból, különösen nagy népszerűségnek örvendtek az egyenes szabású zakók, illetve a miniszoknyák. A különleges holmiktól nem kell elköszönni, hiszen jelen vannak az aktuális divatban. Érdemes őket más, izgalmas anyaggal kombinálni. Kora ősszel lehet ez például egy vastagabb szövet, míg később előkerülhetnek a kötöttek.

Mintás nadrágok

A mintás nadrágok először tavasszal szivárogtak vissza a divatba, ám a nyár végével sem tűnnek el teljesen. A klasszikus kockás mintázat mellett felbukkannak a virágok, a szabálytalan formák és vonalak, illetve a hetvenes évek divatkorszakát meghatározó paisley. Bár ezek viszonylag kötött darabok, mégsem lehetetlen a kombinálásuk. Megfelelő színekkel, fazonokkal szépen fognak harmonizálni.

Csipkerészletek

A csipke az egyik legnőiesebb elem. A lágy anyag finomságot, nőiességet és arisztokratikus eleganciát sugároz. A hetvenes években nagyon népszerű díszítés volt a ruhákon. Sokszor az egész ruhadarab a sejtelmes anyagból készült el.

Virágos kiegészítők

Az évtized legnépszerűbb motívumai egyértelműen a virágok voltak. Bár az őszi divat a legtöbb esetben már hanyagolja a virágokat. Ám idén kiegészítők formájában kaphatnak helyet a megjelenésben. Felbukkanhatnak táskákon, cipőkön, illetve ékszereken.

Farmer mindenhol

A farmer a hetvenes években vált a mindennapi öltözködés egyik alapdarabjává, így idővel már nemcsak nadrágot készítettek az anyagból, hanem szoknyát, dzsekit, inget és egyéb ruhadarabokat. Ősszel keverheted bátran a különféle fazonokat, előkerülhetnek az eltérő színek, a farmer kombinálásának csak a képzelet szabhat határt.

 

Kiemelt kép: Streetstyleshooters / Getty Images. 

Képek a cikkben: Streetstyleshooters, Edward Berthelot / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés