A gyönyörű kordbársony pillanatok alatt feldobja az őszi-téli az utcai szetteket, főleg, ha változatos színekben szerzed be magadnak a trendi ruhadarabokat. Ha ezekkel a divatos árnyalatokkal ötvözöd a retró anyagot, még a legegyszerűbb összeállítással is kitűnhetsz a tömegből.

A kordbársony a hetvenes években érte el népszerűségének csúcsát. Teljesen felpezsdítette az utcai viseletet, férfiak és nők egyaránt előszeretettel viselték nadrág, ing és blézer formájában. Számos olyan ismert sztárnak és zenésznek volt nagy kedvence a bordázott anyag, mint Woody Allen, Bob Dylan és Wes Anderson.

Manapság ismét felkapott anyagnak számít, és nem csak ingek, egészruhák, valamint szoknyák terén hódít, a kabátdivatban éppúgy felbukkan. Strapabíró, időtálló, ami nem veszíti el tartását egyhamar, és mivel újra és újra visszatér a divat színterére, igencsak sokáig kihasználhatod a belőle készült ruhadarabokat.

A színes kordbársony felpezsdíti az őszi-téli szetteket

Habár nem mintás viseletről beszélünk, különleges textúráját tekintve ez az anyag éppúgy pillanatok alatt változatosságot tud vinni a szettekbe. Ezért hagyományos és mintahangsúlyos összeállításban egyaránt elsüthető.

A hideg idő érkeztével természetesen a hűvös színek is egyre gyakrabban bukkannak fel a ruhatárban. Az égkék és a sötétlila könnyen beültethető az öltözékbe laza dzseki, retró nadrág vagy elegáns blézer formájában.

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Képek: Jeremy Moeller, Edward Berthelot/Getty Images.

 

A tükörbársony csakúgy, mint a kordanyagú testvére, megvetette lábát az őszi-téli divatban. Sokkal elegánsabb, nőiesebb megjelenést kölcsönöz viselőjének, mint a szimpla farmer- vagy bordázott anyag.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A világos, natúr színek, mint megannyi más ruhadarabot, a kordbársonyt is elegánssá varázsolják. Egy bézs vagy drapp kabáthoz az intenzív meleg és a neutrális színek úgyszintén illeni fognak, ezáltal szuper egyszerű lesz vele a változatos öltözködés.

Kép: Christian Vierig/Getty Images.

 

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Ősz végén már igencsak kopár oldalát mutatja a természet, az ónszürke napok során a zöld színt hiányoljuk leginkább. Végre a színtrendek is reflektálnak erre, manapság szinte ellepik az őszi-téli kínálatot a levélzöld, a banánzöld és a türkiz árnyalatok. A smaragdzöld ruhadarabok például szuper előkelően hatnak, hát még, ha lilával kombinálod őket.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

 

A méregzöld és olajzöld holmik szintén izgalmasan variálhatók. A bőrutánzó és kordbársony anyagok kombinálása igazán különlegessé teszi a megjelenést.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A rubinvörös és a pink kordbársony a leglátványosabb összeállítások alapkellékei lehetnek. Szuper könnyen teremtenek nőies és vidám hangulatot a legborúsabb napokon is.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Képek: Christian Vierig/Getty Images.

 

Amennyiben a barna tónusokat túl tompának érzed, a narancsos rozsdabarna, valamint a lágy csokoládészín vidámabb választás lehet, még a fekete mellett is üdítően hatnak.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

 

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés