Az alacsony termetű nők gyakran szembesülnek azzal, hogy bizonyos fazonpárosítások szélesebbnek mutatják a sziluettjüket, még akkor is, ha az alakjuk ezt nem indokolja. Ezek az előnytelen optikai hatások könnyedén kivédhetőek az alábbi alaknyújtó öltözködési tippek segítségével, melyek akkor is jól jönnek, ha elsősorban a derékvonal hangsúlyozása, vagy karcsúsítása a cél.

hirdetés

 

Minden testalkatnak és magasságnak megvan a maga szépsége és bája, illetve az ahhoz leginkább illő ruhadarab a divat színes és változatos világában. Természetesen nem érdemes csak azért lemondani egy ruháról, mert könnyen kifoghat az alkatunkon, hiszen néhány előnyös fazontársítással ellensúlyozható a szélesítő hatás, mely optikailag eltolja az arányokat.

Nem csak a magasság számít, hiszen egyes ruhadarabok nyilván másképp mutatnak rövid lábakon és hangsúlyos csípőn, de megfelelő szabásvonalakkal és jól tagolt öltözékkel néhány centi lecsalható a szélességből, míg a test vonala picivel megtoldható. Az alaknyújtó tippek bárki számára egyszerűen követhetőek, alkalmazásukkal pedig, sokkal szabadabban öltözködhet az ember.

Alaknyújtó öltözködési tippek, amikkel könnyen csalhatunk pár centit

Elsőre egyértelmű megoldásnak tűnhet a magassarkúk viselése, azonban vannak, akik a kényelmesebb fazonokat kedvelik. Ebben az esetben érdemes púderszínű cipőt választani a sötétebb árnyalatok helyett, különösen bokavillantó nadrág viselésekor. A bőrszínhez közel álló topán optikailag hosszabbnak mutatja a lábakat.

Ugyanígy a keskeny, hegyesebb cipőorr is segíthet a megjelenés tökéletesítésében, hiszen egy széles, ormótlan cipő rossz helyre irányítja a hangsúlyt, ezáltal a virgácsok még rövidebbnek tűnnek. A láb vonalát követő, natúr színű lábbelik jól ellensúlyozzák a bokáig érő nadrághossz összenyomó hatását.

Ha mégis a magasabb sarkú cipellők mellett döntesz, akkor egy hosszított, egyenes szabású blézerrel vagy kabátkával megnövelheted az alaknyújtó trükk hatékonyságát. A vízszintes vonalakkal sűrűn tagolt sziluett zömökebbnek fog tűnni, míg a hosszú, egyenes vonalvezetés optikailag nyújtja és karcsúsítja az alakot.

 

A világos nadrágot nem érdemes olyan sötét blézerekkel vagy kabátokkal viselni, melyek csípőtájékig érnek, ugyanis a szélesebb combok így könnyebben hangsúlyt kapnak. Az éles kontrasztokat nem árt a test legkeskenyebb pontjain elhelyezni. Lehetőleg mélyebb színű farmert válassz, mely keskenyebbnek mutatja a lábakat. Amennyiben rövid szabású dzsekivel vagy pulóverrel viseled, a derekad legkarcsúbb vonalát hangsúlyozhatod.

A magasított derekú nadrág optikailag hosszabbnak láttatja a lábakat, ezért érdemes beletűrni a felsőt, amivel a derékívet is szépen kiemelheted. Ez a trükk leginkább a homokóra és a körte alak számára előnyös, az alma és a fordított háromszög testalkathoz kevésbé passzol.

 

Ahelyett, hogy a farmer szárának felhajtásával bíbelődnél, inkább egy bővebb, egyenes szárú nadrágot válassz, amely boka fölé ér. A csípőnél szűkebb fazonú trapéznadrágot szintén bevetheted, melyet célszerű egy közepesen magas sarkú lábbelivel párosítani.

Ezeket a tippeket bárki segítő mankóként használhatja a kevésbé magabiztos napjain. Emellett azonban senki ne felejtse el szeretni a testét, minden külső adottságával együtt, és építeni önbizalmát nap mint nap, az egészséges önkép kialakítása érdekében.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés